GOOIK / NINOVE - Rondrit voor Willy

C21

GOOIK / NINOVE - Rondrit voor Willy

Editiepajot_gooik_rondrit_2_bewerkt
De rondrit bracht bijna tweeduizend euro op. - Foto's © Marc Colpaert
 
Editiepajot_gooik_bikers_1_bewerkt
Het bord in Oetingen. - Foto © Marc Colpaert
 

Meer dan tweehonderd motorrijders kwamen samen in Ninove om een herdenkingsrit te maken voor Willy Moors (58) uit Oetingen, die begin dit jaar om het leven kwam. De opbrengst gaat naar de weduwe van Willy. De toerrit bracht de ‘motards’ ook langs de woning van Willy, waar zijn weduwe Laurie-Ann Van Der Taelen(50) een groot spandoek had geplaatst om de bikers te bedanken voor hun steun. Voor Laurie-Ann, zelf herstellend van kanker, mogen ze ieder jaar een herdenkingsrit organiseren maar dan wel telkens voor een ander goed doel.

Paul De Smaele was één van de organisatoren van het treffen. De man was ook de beste vriend van Oetingenaar Willy Moors. “ Willy was een schitterende man. Hij was een echte motorliefhebber, maar vooral ook iemand die steeds klaar stond om iedereen te helpen“, zei Paul. Eind januari viel Willy van een ladder tijdens het knotten van wilgen, een val met noodlottige gevolgen, zo zou later blijken. “ Willy zijn verwondingen waren heel erg, hij heeft nog negen dagen in coma gelegen en is dan gestorven”, zucht zijn vriendin Laurie-Ann Van Der Taelen. “ Willy was een heel graag geziene vent, een vriend voor iedereen. Wie hem nodig had kon steeds op hem rekenen, daarom ook dat zijn plotse dood zo een schok was voor iedereen”, wist Laurie-Ann ons te vertellen. Enkele weken later kwamen enkele bevriende motorrijders - hij was lid van de Goldwingclub en van de Oetingse motorclub The Sharks - met een idee om een herdenkingsrit voor Willy te organiseren, de opbrengst was voor Laurie-Ann.

Deze laatste werd enkele maanden geleden geconfronteerd met kanker, dit al voor de tweede keer in haar leven.  Gelukkig kreeg ik gisteren eindelijk positief nieuws te horen van de dokters. Ik mag stoppen met de chemo,ik moet natuurlijk nog enkele jaren op controle, maar hoop toch dat de miserie nu stopt”, sprak Laurie-Ann.

Heel wat motorrijders waren op zondag dan ook op de afspraak en konden vrij vertrekken van 9 tot 17 uur aan café De Veerlesten in Ninove voor een herdenkingsrit van 100 km door het Pajottenland en de Vlaamse Ardennen. De opbrengst van deze rit gaat naar de weduwe van Willy. Om hen te bedanken plaatste Laurie-Ann samen met haar familie en vrienden een groot spandoek ter hoogte van de woning van Willy in Oetingen. “ Met dit spandoek wilde ik alle bikers die langsrijden en de organisatoren bedanken voor deze financiële steun die ze mij geven. Ik hoop dan ook dat in de toekomst er jaarlijks een toerrit zal georganiseerd worden die de naam van Willy draagt, maar dan telkens voor een ander goed doel”, sprak Laurie-Ann Van Der Taelen. Er werd een bedrag van 1895 euro overgemaakt aan Laurie-Ann. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 mei 2011
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 16 apr 2024

archief