GOOIK - Jolien op weg naar Bolivia

C21

GOOIK - Jolien op weg naar Bolivia

Editiepajot_gooik_jolien_bewerkt
Jolien (rechts) met roze knuffel Wilfried. - Foto © Marc Colpaert
 

Jolien Destrycker (19) uit Gooik vertrok deze week als AFS-uitwisselingstudente naar Bolivia in Zuid-Amerika. Ze hoopt er gedurende een jaar andere mensen en nieuwe culturen op te snuiven.

Jolien Destrycker nodigde al haar vrienden uit op een afscheidsfeestje in het jeugdhuis Guuk, want straks gaat ze een jaar studeren in Bolivia. Jolien liep al een tijdje met de idee om zich in te schrijven als AFS-uitwisselingstudent.” Ik wilde dit eigenlijk al vorig jaar, maar toen kon het niet, en nu ga ik er voor. Ik ga een jaartje studeren in Zuid-Amerika en hoop er heel wat andere mensen te leren kennen. Ik spreek al een mondje Spaans, dus het zal allemaal wel meevallen. De familie waar ik naartoe ga, heeft zelfs een zwembad in de tuin!.Ik zal natuurlijk mijn familie en vrienden missen, maar er is nog steeds het internet om in contact te blijven en een jaartje is zo voorbij”, grapte Jolien.

Moeder Lena De Haseleer droomde er zelf ooit van om te studeren in een ander land, maar het mocht niet van haar ouders. ” Het was een droom van mij om ooit in het buitenland te studeren, maar het mocht niet. Ik was dan ook dadelijk akkoord, toen Jolien mij vertelde dat ze in het buitenland ging studeren, mijn droom komt zo na jaren toch nog een beetje uit, ook al is het mijn dochter die nu vertrekt. Nochtans had ik haar nooit verteld, dat ik in het buitenland wilde studeren”, lachte Lena.

Nu Jolien nog maar enkele dagen in het land is, begint de zenuwachtigheid toch een beetje toe te slaan. “ Tot voor kort was het allemaal prachtig, maar nu ik straks het vliegtuig neem, richting Bolivia neemt de spanning toe”, zei Jolien. Omdat haar familie en vrienden Jolien niet zomaar wilden laten vetrekken, werd er voor haar een groot afscheidsfeest georganiseerd in het Gooikse jeugdhuis. “ Ik ga natuurlijk mijn familie en vrienden missen, maar ik neem zeker mijn knuffel ‘Wilfried’ mee, zonder hem vertrek ik niet” verzekerde Jolien.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 jul 2011
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief