OETINGEN – Bloedafname loopt in het honderd

C21

OETINGEN – Bloedafname loopt in het honderd

Editiepajot_oetingen_bloedgevers_foto_gerrit_achterland
Ingezonden foto
 

De jongste bloedafname van het Rode Kruis liep niet van een leien dakje. Pas met een vertraging van anderhalf uur werden de eerste donoren bediend. Ettelijke bloedgevers zagen de lange wachtrij niet meer zitten en dropen onverrichterzake af. De plaatselijke afdeling is dan ook bijzonder ontgoocheld. Het bloedtransfusiecentrum voor Vlaams-Brabant en Limburg belooft wel beterschap. Er wordt alleszins ook uitgekeken naar een nieuwe locatie.

Het zal je wel eens overkomen. Als bloedgever ga je graag in op de uitnodiging voor een volgende bloedafname. Wanneer uw menslievend gebaar evenwel gedwarsboomd wordt door lange wachttijden kan de goodwill evenwel vlug omslaan in berusting en afhaken. Zo ook in Oetingen en dit alleszins niet voor de eerste keer.
Het was pas om 19u30, anderhalf uur na het voorziene begin, dat de eerste donoren op de zetels voor hun bloedafname mochten plaatsnemen. Een langdurig oponthoud van de ploegen van het bloedtransfusiecentrum in een file op de Brusselse Ring en moeilijkheden met het opstarten van het informaticasysteem waren hier de grote boosdoeners. Meerdere donoren zagen een bloedafname niet meer zitten en keerden terug. Inmiddels heeft het bloedtransfusiecentrum de Oetingse donoren wel een brief gestuurd met verontschuldigingen en met de belofte alles te doen om in de toekomst een dergelijk ongemak te voorkomen.
Niet alleen de herhaalde vertragingen van de ploegen van het bloedtransfusiecentrum door de drukte op de Brusselse Ring baart de plaatselijke organisator Johan Rooseleers zorgen. Ook de bloedafnames gebeuren in een weinig geschikte locatie. “Al jarenlang mogen wij gratis gebruik maken van de gemeentelijke basisschool De Oester. Telkenmale moeten wij dan evenwel de klaslokalen grondig herschikken. Ook is er te weinig ruimte om een afdoend aantal donorzetels te kunnen opstellen voor een vlot verloop”, werpt de voorzitter ook deze gevoelige snaar aan.
Uitkijken naar een andere locatie is dan ook al jarenlang de boodschap doch Johan Rooseleers vindt in het centrum van Oetingen niet zo onmiddellijk een pasklare oplossing. “Er is wel de parochiezaal doch deze is betalend en ook de dranken dienen via de zaal besteld. Ook is de zaal praktisch niet bereikbaar voor de wagens van het Rode Kruis. Voor de voetbalkantine geldt eenzelfde inschatting. Het kostenplaatje komt zo evenwel te hoog te liggen voor onze beperkte financiële middelen”, aldus nog de enigszins ontgoochelde voorzitter. “Als er niet spoedig een oplossing uit de bus komt, komt het voortbestaan van de afdeling allicht op de helling te staan en moeten onze donoren hun vertrouwde stek opgeven voor de overige afdelingen uit de regio zoals Lennik, Gooik en Leerbeek”.
Wie alsnog een oplossing in petto mocht hebben voor een nieuwe locatie en wie zich nog wil aandienen als nieuwe bloedgever kan contact opnemen met de voorzitter via 0472/41 51 67.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 aug 2011
Gerrit Achterland
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 05 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief