Nieuw tijdschrift van de Heemkundige Kring van GOOIK

C21

Nieuw tijdschrift van de Heemkundige Kring van GOOIK

Editiepajot_gooik_tijdschrift_heemkundige_kring_foto_gerrit_achterland

Zopas verscheen een nieuw nummer van het tijdschrift Gooik, het is reeds nummer 93 in de lange rij. Op de cover een fiere Piet Chrispeels met de Gooikse cultuurparel 2011. Ook binnenin wordt een artikel aan deze bekende Gooikenaar gewijd: het levensverhaal van een bedrijvig man die tussen natuur en cultuur balanceert.

Medewerker Roger Poelaert gaat verder met zijn reeks over de Oetingse cafés. We zitten al aan het zesde deel, waarin het café ‘In ’t Lam’ wordt besproken. Een reeks met unieke gegevens en unieke foto’s, voor een rasechte Oetingenaar niet te missen.
Ook van Leerbeek verschijnt er telkens een artikel, veelal van de hand van René De Loecker. In dit septembernummer besluit hij zijn reeks over de inhuldiging van burgemeester Theophile Luycx in 1927. Ook hier krijgt de lezer uitzonderlijke foto’s te zien.
Daarnaast heeft Sabine Libaut het over het ‘moordlied’ in onze streek (verwijzend o.a. naar een moord in Sint-Martens-Lennik in 1937. Chantal Geeraerts geeft interessante gegevens mee over de Nieuwe Cam te Gooik. Willy Juwet heeft het over Kester dorp anno 1736, Veerle Maebe vertelt over haar ervaringen op De Hoeve in Strijland, Johnny Van Bavegem ziet onze webserver als schakel in de familiekunde en Frans Peetermans, tenslotte, is aan zijn 26ste deel toe van de reeks ‘Oude woorden’.
Een vol nummer dus, te verkrijgen aan 4 euro in vele Gooikse winkels en de bib. Wie geïnteresseerd is in 4 nummers per jaar, kan zich lid maken van de Heemkundige Kring van Gooik, en krijgt dan voor 15 euro 4 tijdschriften bij hem of haar toegeleverd. Storten kan op nummer 734-1222502-20 van de Kring, met vermelding ‘Lidgeld 2011. Aarzel niet en word één van de meer dan 470 leden.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 sep 2011
Gerrit Achterland
Gerrit achterland
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief