GOOIK - Provincie steunt startende ondernemers

C21

GOOIK - Provincie steunt startende ondernemers

Editiepajot_gooik_subsidie_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

De provincie Vlaams-Brabant geeft subsidies voor de ondersteuning van ondernemers die een zaak opstarten. Deze subsidies dienen om de zware investeringskosten van een startende ondernemer te verlichten. Alles werd voorgesteld bij de bvba Hierba Buena in Gooik.

"Investeringssubsidies voor startende ondernemers geven we aan mensen die voor het eerst een zelfstandige activiteit in hoofdberoep uitoefenen", zegt Jean-Pol Olbrechts, gedeputeerde voor economie. "Deze ondernemers mogen niet langer dan vier jaar actief zijn. De provinciale steun dient voor aankoop van uitrusting of immatriële investeringen zoals marktstudies of octrooiaankopen".
 
 De provincie geeft een subsidie van 5% op een maximumbedrag van 30.000 euro, van het krediet dat werd aangegaan voor de aankoop van het beroepsmateriaal. De aanvaardbare investering moet minimum 5.000 euro bedragen. De maximum subsidie bedraagt dus 1.500 euro per startende ondernemer.
 
Jaarlijks voorziet de provincie 100.000 euro aan steun voor startende ondernemers.
 
De dienstensector met beroepen als boekhouder, accountant, grafisch ontwerper, informaticus, journalist of tuinarchitect, vertegenwoordigt ruim 60% van de werkgelegenheid in het arrondissement Halle-Vilvoorde. “Omdat deze dienstensector zo belangrijk is voor Vlaams-Brabant, hebben we het subsidiereglement aangepast opdat deze belangrijke doelgroep ook in aanmerking komt voor de investeringssubsidie”, zegt gedeputeerde Olbrechts.
 
De subsidieaanvragen kunnen via de banken, maar nu ook via de erkende ondernemingsloketten, zoals die van Voka of Unizo gebeuren.
 
Luc Vanhecke, zaakvoerder van Hierba Buena is tevreden met de subsidie. “Naast de facturen vazen de belastingen die een beginnende ondernemer krijgt was er uiteindelijk ook eens gunstig nieuws”, vertelde hij. Hij deed 15 jaar ervaring in de bankwereld en vond het tijd om met wat nieuws te beginnen. Hij is nu vertegenwoordiger van een Iers bedrijf die gespecialiseerd is in Europese domicilieringen en een voet aan wal willen krijgen in de Benelux.
 
De provincie werkt ook samen met de centra voor middenstandsopleiding aan de realisatie van het project ‘begeleiding ondernemingsplan’ Het project heeft tot doel bijkomende ondersteuning te geven bij de ondernemingsopleiding om de kansen op succes als zelfstandige te vergroten. Hiertoe verschaffen de centra voor middenstandsopleiding de cursisten, buiten de aangeboden cursussen, bijkomende begeleiding bij het uitwerken van hun persoonlijk ondernemingsplan.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 okt 2011
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief