GOOIK - Volksverhalen vertellen, eeuwenoud en toch actueel

C21

GOOIK - Volksverhalen vertellen, eeuwenoud en toch actueel

Editiepajot_lennik_gooik_anne

Star Wars, The Lord of the Rings, Da Vinci Code, … de mens heeft zijn geloof in sagen, legendes, volksverhalen en mythes nog steeds niet verloren. Elke generatie vormt ze naar haar eigen fantasie en geeft ze op haar manier door. Maar wie kent er nog de volksverhalen van onze grootouders ? Om dit waardevol erfgoed niet verloren te laten gaan, dalen we af naar de schaduwzijde van ons bewustzijn: hekserij, bijgeloof en magie. Volksverhalen spreken tot ons vanuit een ver verleden, nochtans klinken ze ons niet vreemd in de oren.

Wilt u, in groep, de volksverhalen ‘terug’ bij en onder de mensen brengen ? Wilt u die Vlaams-Brabantse volksverhalen vertellen voor een geboeid publiek ?
 
Dat Kan. Begeleiding krijgt u van jeugdauteur-verteller Anne Wyckmans. De muzikale ondersteuning wordt verzekerd door een bekende folkgroep uit het Pajottenland, niemand minder dan ‘Arjaun’.
 
Wanneer: Vier namiddagen, zaterdag 11, 18 en 25 oktober 2008, telkens van 14 tot 17 uur. Laatste namiddag, zaterdag 8 november met aansluitend  ’s avonds het optreden van de vertellers en Arjaun. Tot +/- 22uur
Waar: cursus en optreden in CC de Cam in Gooik
Inschrijvingsprijs cursus: 25 € (basisprijs)
Inschrijving via: Arch’educ – Vormingplus Halle-Vilvoorde
02 454 54 01, www.archeduc.be
Voor meer info: jan.de.cock@archeduc.be .
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 jun 2008
Editiepajot
Editiepajot
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 16 apr 2024

archief