GOOIKse Belleman in Whitby

C21

GOOIKse Belleman in Whitby

Editiepajot_gooik_gooikse_belleman_in_whitby_foto_maria_keymolen__2_
Foto's © Maria Keymolen
 
Editiepajot_gooik_gooikse_belleman_in_whitby_foto_maria_keymolen__3_
Foto's © Maria Keymolen
Editiepajot_gooik_gooikse_belleman_in_whitby_foto_maria_keymolen__4_
Foto's © Maria Keymolen
Editiepajot_gooik_gooikse_belleman_in_whitby_foto_maria_keymolen
Foto's © Maria Keymolen
 
Editiepajot_gooik_gooikse_belleman_in_whitby_foto_maria_keymolen__1_
Foto's © Maria Keymolen
 

Wim Beeckmans, Belleman van Gooik, nam in Groot-Brittannië deel aan "Gildekampioenschap van de Bellemannen van het Europees Continent".

De inrichters van het kampioenschap waren zeer tevreden met de afvaardiging uit Vlaanderen. Niet minder dan negen Vlaamse Bellemannen waren naar dit Europees kampioenschap afgezakt. Het vond plaats in het Engelse Robin Hood’s Bay, een klein vissersstadje, op 8 km ten zuiden van Whitby.
Samen met Hans Van Laethem uit Ninove en Emiel Walravens uit Lennik ook twee vaste waarden bij tal van kampioenschappen verdedigde Wim zich met brio. Op het Europees kampioenschap in brouwerij Slaghmuylder te Ninove behaalde hij nog een derde plaats maar deze keer ging die naar Joris Goens uit Veurne. Hans Van Laethem werd tweede niettegenstaande hij de meeste punten kreeg voor de roepen. Door omstandigheden had Hans zijn roepen te laat ingestuurd en kreeg hij hiervoor strafpunten aangemeten waardoor Peder Nielsen uit Bromyard (GB) de titel kreeg.
Wim behaalde uiteindelijk een mooie ereplaats. Hij was niet alleen tevreden met de uitslag maar ook over het verblijf in deze prachtige kuststreek van Noord-Yorkshire.
De Gooikse Belleman kijkt al uit naar het Belgisch Kampioenschap Bellemannen dat men op 19 mei in Londerzeel organiseert.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 mei 2012
Maria Keymolen
Maria Keymolen
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 05 mei 2024

archief