GOOIK - Zijn er toch nog mensen tegen de splitsing van BHV? Jammer…

C21

GOOIK - Zijn er toch nog mensen tegen de splitsing van BHV? Jammer…

Michel_doomst_p200
Michel Doomst (ep)

Michel Doomst, burgemeester van Gooik: “Sommige mensen binnen N-VA hebben het na 50 jaar blijkbaar nog altijd niet begrepen: er moet dringend een splitsing komen van Brussel van ons kiessysteem en ons vervolgingsbeleid om een wapen te hebben tegen de voortschrijdende verfransing in onze regio. We kunnen daar blijven affiches en stickers voor maken, betogen en roepen, maar iemand zal het wel eens moeten doen: ik ben dus heel blij en fier als vertegenwoordiger van onze streek dat we in het parlement aan het definitief parcours naar die eindmeet de voorbije weken begonnen zijn.

Het FDF zal uiteraard hemel en aarde bewegen om deze voorstellen als duivels voor te stellen voor de Franstaligen maar eindelijk zullen deze extremisten terecht worden gewezen en geen invloed hebben op het resultaat dat op tafel ligt: een zuivere splitsing van het kiesarrondissement en eindelijk een vervolgingsbeleid voor politie en justitie op maat van Halle-Vilvoorde.
De grondwet zal inderdaad hiervoor moeten gewijzigd worden: wij zullen die niet behandelen als een vodje papier zoals sommige politici daar de voorbije weken over gesproken hebben: stilaan worden dit echter gesprekken vooral van gemeenschap tot gemeenschap en minder van federaal naar regio. De weg naar een vorm van confederale structuur breek je niet open met woorden maar met daden.
De volgende weken zullen we intens vanuit CD&V werken aan resultaten en niet aan betonvoetbal: uiteraard brengt deze historische omwenteling voor onze streek commotie en vragen naar voor. Wij blijven in die besprekingen open staan voor verbeteringen maar twijfelen niet meer aan het feit dat BHV nu eens eindelijk moet gesplitst worden.
Dat Vlamingen uit onze streek waar je de verfransing dag na dag voelt toenemen nog kunnen tegen zijn is onbegrijpelijk: ‘splitsen’ is een werkwoord en niet enkel een uitroepteken”, besluit Michel Doomst.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 mei 2012
ep
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief