LENNIK / GOOIK – Kristien Van Vaerenbergh reageert op “ongenuanceerde” uitspraken van Michel Doomst

C21

LENNIK / GOOIK – Kristien Van Vaerenbergh reageert op “ongenuanceerde” uitspraken van Michel Doomst

Kristien_van_vaerenbergh_splinternieuw_2012_p200
Kristien Van Vaerenbergh (ep)

Een reactie van Kristien Van Vaerenbergh uit Lennik op het nogal ongenuanceerde persbericht van Michel Doomst uit Gooik dat zo net verscheen op editiepajot.

“1. Het Vlinderakkoord kost de Vlaming 2, 1 miljard euro ( financieringswet) en in de plaats krijgen we meer problemen als oplossingen, meer voorrechten voor Franstaligen en minder rechten voor de Vlamingen
2. Het gerechtelijk arrondissement BHV wordt *niet* gesplitst.
De Brusselse Rechtbanken worden, naar voorbeeld van het wetsvoorstel Maingain, "ontdubbeld" en niet "gesplitst". De Brusselse Franstalige Rechtbanken blijven dus bevoegd in het eentalig Nederlandstalig arrondissement Halle- Vilvoorde.
3. In het nieuwe parket van Halle - Vilvoorde komen Franstalige parketmagistraten, die zelfs onder het gezag staan van de Procureur des Konings van Brussel. Waarom dat wantrouwen toch tegen onze Nederlandstalige parketmagistraten? Die Procureur des Konings zal ook nooit of te nimmer nog een Nederlandstalige kunnen zijn. Pure discriminatie noem ik dat!
4. Het aantal Nederlandstalige rechters wordt drastisch verminderd, evenals het Nederlandstalig griffiepersoneel. In ruil voor de centen krijgen de Vlamingen dus gerechtelijke achterstand!
Het aantal tweetalige rechters wordt eveneens verminderd. Het aantal Franstalige rechters wordt verhoogd. Dit is dus de beloning voor het feit dat er op dit ogenblik geen achterstand is langs Nederlandstalige kant.
En dit allemaal op basis van foute cijfers aangeleverd door het kabinet De Clerck en zonder een objectieve werklastmeting, die trouwens al jaren wordt geboycot door de Franstaligen.
5. Dhr. Doomst schrijft: " Wij blijven in de besprekingen openstaan voor verbeteringen"
Mijn reactie: Hoe komt het dan dat zelfs maar de vraag naar één enkele hoorzitting met magistraten onmiddellijk werd afgewezen door de CD & V en de rest van de meerderheid en Groen?
Een open en eerlijk debat te voeren, zit er blijkbaar van meet af aan al niet in!
6. Dhr. Doomst schrijft: "wij zullen de Grondwet niet behandelen als een vodje papier...'
Mijn reactie: De Grondwet wordt als een vodje papier behandeld. Zelfs het hoogste juridisch orgaan van de Raad van Europa, de Venice Commission, buigt zich op dit ogenblik over het feit dat de meerderheid, met de CD&V op kop, de Grondwet als een vodje papier behandelt. Meneer Di Rupo trachtte hier deze maand nog een stokje voor te steken.. wat gelukkig niet lukte.
Het akkoord brengt dus geen oplossing, in tegendeel enkel meer heibel”, besluit Kristien Van Vaerenbergh.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 mei 2012
ep
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief