Volle kerk van STRIJLAND genoot van spraakwaterval en zangtalent Michel Wuyts

C21

Volle kerk van STRIJLAND genoot van spraakwaterval en zangtalent Michel Wuyts

Editiepajot_gooik_kris_baert_en_michel_wuyts_foto_ingezonden__4_
(ingezonden foto's)
 
Editiepajot_gooik_kris_baert_en_michel_wuyts_foto_ingezonden
(ingezonden foto's)
 
Editiepajot_gooik_kris_baert_en_michel_wuyts_foto_ingezonden__1_
(ingezonden foto's)
 
Editiepajot_gooik_kris_baert_en_michel_wuyts_foto_ingezonden__2_
(ingezonden foto's)
 

Het liep al aardig naar middernacht toen wielerjournalist Michel Wuyts vrijdagavond het slotlied ‘All I have to do is dream’ van The Everly Brothers aanhief. Dat was meteen het orgelpunt van een uitermate gevarieerde show rond de spraakwaterval uit Scherpenheuvel.

Kris Baert nam hem mee door zijn leven; zijn kinderjaren, zijn jeugd, zijn gezin, zijn ouders, zijn lerarenperiode, zijn huidige loopbaan..Wuyts gaf zich helemaal in die beklijvende gesprekken. De bomvolle kerk keek en luisterde ademloos. Tussendoor liet Kris Baert ook nog wat bekende stemmen horen over Wuyts: Johan Musseeuw, Minster-President Kris Peeters, Carl Berteele, … En er was ook de live-telefoonbabbel met zijn grote vriend José De Cauwer. Het publiek liet meermaals zijn goedkeuring blijken via een aantal open doekjes.
Tussendoor bracht zanger-interviewer Kris Baert met zijn Schoon Volk nog een aantal zeer fijne, toepasselijke liedjes. Wuyts sprong mee op de kar en liet in een duet met Kris het legendarische nummer ‘Testament’ van Boudewijn De Groot herleven. Andere hoogtepunten waren nog het ludieke optreden van de Roosdaalse wieleracrobaat Fong Straetmans en van de 82-jarige Jeanneken Steens, die het nummer ‘Pie Jesu’ bracht. Kippenvel alom. En toen Wuyts op het nummer ‘Schitterend vandaag’ van Kris Baert zijn vrouw Gerda ten dans vroeg ging er een collectieve rilling door de kerk.
Na het laatste nummer vielen Wuyts en Baert mekaar hartelijk om de hals. Kris Baert, die vorige week nog debuteerde als TV-wielercommentator op Exqi-Sport, mocht Wuyts sindsdien niet alleen ‘collega’ noemen maar zeker ook ‘ beste vriend’. En na afloop liet Kris Baert al fijntjes doorschemeren dat er wellicht we een volgende talkshow-editie komt…Met een nog grotere naam. Zeker weten.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 jun 2012
Gerrit Achterland
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief