GOOIK - Project voor kinderopvang

C21

GOOIK - Project voor kinderopvang

Editiepajot_gooik_kinderopvang_foto_marc_colpaert
De twee onthaalmoeders zaten in het raam met rond hun leden van de Landelijke Kinderopvang en de gemeente. - Foto © Marc Colpaert
 

Karin Vaeremans(52) en Melissa Niels(23) uit Gooik gaan vanaf september kindjes opvangen in een woning in Oetingen, deze woning wordt ter beschikking gesteld door de gemeente. In totaal kunnen er veertien kindjes tot 2,5 jaar worden opgevangen, er zijn momenteel al acht inschrijvingen.

De nood aan kinderopvang in de gemeente Gooik is groot. Zo is het momenteel wachten tot november 2013 om een opvangplaats te vinden van de Landelijke Kinderopvang. De gemeente Gooik heeft nu een project opgestart samen met de Landelijke Kinderopvang om dit probleem gedeeltelijk op te lossen. “ De gemeente huurde een woning in het centrum van Oetingen, met de bedoeling dat er in deze woning twee onthaalouders kindjes zouden opvangen. De onthaalouders zorgen voor de bedjes, het speelgoed en betalen de energiekosten”, verduidelijkte schepen voor gezin Jo Baert(CD&V). Het gebouw is perfect gelegen tussen de twee dorpsscholen van Oetingen. Karin Vaeremans werkt al twintig jaar thuis als onthaalmoeder, samen met haar dochter Melissa gaat ze de uitdaging aan om in dit project te stappen. Melissa is momenteel nog werkzaam als kinderverzorgster in een kinderopvang in Brussel. “ Ik was er dadelijk voor te vinden, want het dagelijks traject - heen en terug ongeveer drie uur - naar Brussel was er echt te veel aan. Ik kijk er dan ook naar uit om samen met mijn moeder kindjes op te vangen in onze gemeente“, zei Melissa Niels. “Wij zijn blij dat moeder en dochter hun schouders wilden zetten achter dit project, want het is belangrijk dat beide opvangouders optimaal op elkaar zijn ingespeeld”, vertelde Regiomanager Landelijke Kinderopvang Ellen Verpeet.

Vanaf 3 september gaan ze van start met de kinderopvang, momenteel zijn er al 8 kindjes ingeschreven, ze hebben dus nog enkele plaatsen vrij. De gemeente hoopt met deze samenwerking het probleem van de kinderopvang te verminderen. Wie nog op zoek is voor opvang kan bellen naar de helpdesk van de Landelijke Kinderopvang op het nummer 070/24.60.41.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 jul 2012
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief