Christa Dermez wil van GOOIK een hartveilige gemeente maken

C21

Christa Dermez wil van GOOIK een hartveilige gemeente maken

Christa_dermez_2012_p200
Christa Dermez (ep)

10.000 per jaar. Gemiddeld 30 per dag. Zoveel mensen krijgen in België af te rekenen met een hartstilstand. Slechts 7% onder hen haalt het uiteindelijk. Wie binnen de eerste 4 minuten wordt gereanimeerd, heeft 70% kans op overleven. Nadien daalt de overlevingskans met 10% per minuut.

In die context vond Christa Dermez, huidig gemeenteraadslid en lijsttrekster van Open VLD voor de komende verkiezingen, het niet kunnen dat Gooik nog steeds geen actie had ondernomen om een AED aan te schaffen en de nodige opleidingen te organiseren in samenwerking met Het Rode Kruis.
“Zo’n toestel, een ‘automatische externe defibrillator’, wordt gebruikt om mensen met een hartstilstand te reanimeren en kan dus levens redden. Of alvast voldoende tijd opleveren tot de hulpdiensten arriveren. De plaatsing ervan op enkele belangrijke openbare ontmoetingsplaatsen en het regelmatig aanbieden vaneen ‘hoe -een-AED-te-gebruiken’-cursus en reanimatie opleiding voor de Gooikse inwoners kan een wereld van verschil betekenen”.
“Gooik moet, in navolging van vele -maar nog steeds te weinig- andere gemeentes en steden haar verantwoordelijkheid opnemen en een hartveilige gemeente worden”.
Op initiatief van Christa Dermez werd dit punt op de gemeenteraadsagenda geplaatst. De regerende meerderheidspartij, CD&V, reageerde voorzichtig positief en beloofde er werk van te maken.
“Hopelijk zie je in de nabije toekomst dus enkele AED’s in de Gooikse omgeving”. Christa Dermez neemt de zaak in ieder geval ter harte en volgt de voortgang op de voet.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 jul 2012
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief