GOOIKoorts toch nog een voltreffer

C21

GOOIKoorts toch nog een voltreffer

Editiepajot_gooik_gooikoorts_1_foto_marc_colpaert
Gooikoorts blijkbaar niet klein te krijgen. - Foto © Marc Colpaert
 
Editiepajot_gooik_gooikoorts_2_foto_marc_colpaert
Heel wat volk in de zaal. - Foto © Marc Colpaert
 
Editiepajot_gooik_gooikoorts_3_foto_marc_colpaert
Tal van instrumenten te bekijken. - Foto © Marc Colpaert
 

Tijdens het voorbije natte weekend werd al voor de tiende keer het driedaagse volksmuziekfestival Gooikoorts georganiseerd in het centrum van Gooik. De grote spelbreker van het festival was zonder twijfel de regen die soms met bakken naar beneden viel. Toch vonden nog heel wat mensen de weg naar dit festival. De organisatoren spreken dan ook over een geslaagde editie.

Gestart in 2003 is Gooikoorts ondertussen uitgegroeid tot een toonaangevend internationaal volksmuziekfestival dat ieder jaar ongeveer vijfduizend bezoekers verwelkomt.” Al die jaren hebben we geijverd en staan we borg voor een unieke combinatie van gezelligheid en kwaliteit met bijzondere aandacht voor het milieu”, sprak Patrick Lichtert. “ Dit alles wilden we nu met grandeur bevestigen tijdens deze jubileumeditie. Het werd geen samenvatting van de voorbije jaren maar een voortzetting met een aantal nieuwigheden. Zo was ze naast de instrumentenbouwersmarkt ook een festivalmarkt, er waren initiaties, een muzikaal eiland voor de kinderen en er was randanimatie. Alleen de regen was een beetje de spelbederver. “ Op zaterdagnacht heeft het heel hard geregend”, zei Patrick De Loecker. “ Er waren even problemen met modder op de parking, maar gelukkig was dit van korte duur, natuurlijk zijn er altijd mensen die met die regen thuis blijven, daar kan niemand iets aan veranderen. Hoeveel mensen er hier zijn kan ik niet exact vertellen, maar het zal toch wel dicht bij de vijfduizend zijn, of iets minder dan vorig jaar.”

En wat betreft het festival zelf werd er op vrijdagavond gestart met een heel goede opener door Jamie Smith’s Mabon. “Deze groep werd uitermate goed gesmaakt bij het publiek en op zaterdag werd de tent zelfs bijna onderste boven gedraaid door de groep EmBRUN”, vertelde Patrick De Loecker. Dit jaar was het spijtig genoeg niet mogelijk om languit in het gras te gaan liggen. De organisatoren hadden tal van vloermatten geplaatst om de hinder voor de bezoekers zo klein mogelijk te maken. Al bij al mogen ze toch van een geslaagde ‘natte’ editie spreken.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 jul 2012
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 05 mei 2024

archief