GOOIK - Een vulkaan beklimmen voor het goede doel

C21

GOOIK - Een vulkaan beklimmen voor het goede doel

Editiepajot_gooik_laus_de_boeck_foto_marc_colpaert
Laus De Boeck is ondertussen al vertrokken. - Foto © Marc Colpaert
 

Een vulkaan beklimmen voor een goed doel

Zopas vertrok Laus De Boeck samen met nog drie vrienden naar Ecuador op vakantie. Laus heeft daar tot oktober 2011 een jaar gewerkt als vrijwilliger in het educatieve centrum Inti Sisa. Om iets extra te doen voor die mensen gaat Laus samen met drie vrienden een berg beklimmen en laten ze zich daarvoor sponsoren.

 

Laus is vertrokken samen met Vincent Termote, Maarten Pauwels allen uit Gooik en Dimitri Lemaire uit Meerbeke voor het beklimmen van de tweede hoogste berg van Ecuador. Voor Laus is het geen stap in het onbekende want hij werkte al een jaar lang als vrijwilliger in Ecuador. “Als leerkracht Engels vertrok ik dagelijks naar indianengemeenschappen in de Ecuadoriaanse Andes en ik beklom al enkele bergen. Het samenleven met Kishwa indianen was een unieke ervaring. De beperkte levensmiddelen maakte hen niet minder gelukkig, het leven in eenheid met de natuur rondom en hun vrijgevigheid naar mij toe, openden me de ogen”, vertelde Laus De Boeck. Landbouw is vaak de enige en kleine vorm van inkomsten zodat bijkomende kosten zoals voor onderwijs beperkt zijn. Zo zijn studenten geneigd om op middelbare leeftijd school te verlaten om op het land te gaan werken.

Het project Inti Sisa waarvoor hij werkte, biedt goedkope praktische cursussen en bijscholing aan de plaatselijke bevolking en studerende jongeren. Inti Sisa kwam tot stand met de hulp vanuit België en bestaat reeds 15 jaar. De betrokkenheid vanuit België is er nog steeds, want Inti Sisa Belgica is een Belgische vzw die het educatie- en toerismeproject in Ecuador ondersteunt.

“Nu bijna een jaar later ben ik zeer blij dat ik terug ga naar Ecuador. De aanzet voor de reis is een trouwfeest van iemand uit onze familie. Ik laat de kans dan ook niet onbenut om terug te gaan naar Inti Sisa en het dorp Guamote, waar ik veel vrienden heb leren kennen. Ik wil graag iets terug doen voor het project en zou het zonde vinden om met lege handen daar aan te komen. Daarom heb ik besloten om samen met enkele vrienden Maarten, Dimitri en Vincent de Cotopaxi berg (5897 meter) te beklimmen, de tweede grootste vulkaan in Ecuador en een van de grootste actieve vulkanen ter wereld.” Om geld in te zamelen voor het project Inti Sisa willen de vier jongeren zich laten sponsoren. Deze nachtelijke tocht is een zware onderneming en maakt dat ze tijdens de vakantie niet gewoon op het strand gaan liggen zonnen. Deze sponsoring kan iedereen uitvoeren via de blog: www.cotopaxi2012.blogspot.be.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 jul 2012
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 05 mei 2024

archief