NIEUWPOORT / GOOIK – De Crescendo’s op zomerkamp aan zee

C21

NIEUWPOORT / GOOIK – De Crescendo’s op zomerkamp aan zee

Cressendo_s_in_nieuwpoort_092
De Crescendo’s op zomerkamp aan zee - Foto's © Deschuyffeleer
 
Collage_nl-d-f-eng
Voorstelling van de Franse, Nederlandse, Duitse en Engelse ploeg - © Deschuyffeleer
 
Cressendo_s_in_nieuwpoort_011
Ook de Spaanse delegatie maakte haar opwachting - Silke Lissens zorgde voor de presentatie - © Dechuyffeleer
 
Cressendo_s_in_nieuwpoort_097
Het scorebord .... Vive La France! - © Deschuyffeleer
 
Cressendo_s_in_nieuwpoort_075
© Deschuyffeleer
 
Cressendo_s_in_nieuwpoort_095
De eerste lichting 'Trommelaars' - © Deschuyffeleer
 
Cressendo_s_in_nieuwpoort_094
De 'kookploeg' - © deschuyffeleer
 
Cressendo_s_in_nieuwpoort_096
Hilde Dermez en een paar van haar pupillen - © Deschuyffeleer
 

Het majoretten- en trommelaarskorps De Crescendo’s uit Gooik/Leerbeek genieten nog tot en met maandag van een heerlijk zomerkamp in het Centrum voor Jeugdtoerisme Slikke en Schorre in Nieuwpoort. Tijdens de bezoekdag zaterdag kon de invasie bezoekers uit het Pajottenland alvast mee degusteren van een oversmakelijke barbecue van het begeleidend kookteam.

Het moet zijn dat de organisatie onder de algemene leiding van Hilde Dermez en begeleidster Annick Dauwe best in de smaak valt van de 39 kampleden en de 6 begeleidsters. Het waren dan ook niets dan lachende, enthousiaste en nieuwsgierige gezichten die mama, papa, broers, zussen en familie met open armen opwachtten voor de bezoekdag. Ook gemeentesecretaris Eric Van Snick tekende met een groot gezelschap present en zag dat het goed was.
 
Olympische Spelen
Het moet gezegd, alles was tot in de puntjes voorbereid. Na een warm onthaal trokken de meisjes en jongens al hun registers open voor een spelnamiddag met als thema, hoe kan het ook anders in deze periode, ‘De Olympische Spelen’. Opgedeeld als vertegenwoordigers van Nederland, Frankrijk, Duitsland, Engeland en Spanje zette iedere groep zijn beste beentje voor. Een plotse regenbui kon de pret niet bederven. Uiteindelijk toonde de Franse ploeg zich de sterkste. Vooral de creativiteit, de synchronisatie en de soepelheid tijdens de ‘dressuurproef paardrijden’ bekoorden de talrijke aanwezigen die overigens ingeschakeld werden als jury.
 
“Het ene jaar trekken De Crescendo’s op kamp naar het Duitse Altenberge, waarmee Gooik nu al jaren verbroederd is. Het andere jaar zakken wij maar al te graag af naar zee. Hier in het Centrum voor Jeugdtoerisme vonden wij inmiddels de ideale kampplaats”, zegt Hilde Dermez, het brein achter de Crescendo’s. Voor de praktische organisatie van het kamp trommelt zij overigens maar al te graag haar familie- en vriendenkring op.
 
Toekomend jaar vieren De Crescendo’s overigens hun 40-jarig bestaan. Hilde Dermez schrijft het succes van haar geesteskind toe aan haar duidelijke visie van haar team over de vereniging. “Het majorettenkorps is mettertijd de springplank geworden voor een heuse dansvereniging die gretig gebruik maakt van de battons en  andere attributen. Bij alles wat wij doen is teamwork telkens het belangrijkste uitgangspunt”, aldus nog Hilde. “Bij ons is iedere pion even belangrijk. Wij nemen ook bewust niet deel aan wedstrijden omdat de kinderen nu al genoeg onder prestatiedruk staan. Het moet voor iedereen overigens leuk blijven”.   
 
Trommelkorps
Inmiddels zijn De Crescendo’s ook druk bezig met het opzetten van een trommelkorps voor jongens als onderdeel van de Red Cross Pipe Band, de showband van het Rode Kruis Vlaanderen. Momenteel telt het korps overigens reeds zes trommelaars. Nieuwkomers worden dan ook nog maar al te graag met open armen ontvangen. Dit is overigens ook het geval voor de meisjes van het Majorettenkorps waar de kinderen reeds van jonge leeftijd terecht kunnen.
 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 jul 2012
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief