Veel volk op het Oogstfeest in GOOIK

C21

Veel volk op het Oogstfeest in GOOIK

Editiepajot_gooik_parel_1__kopie__foto_marc_colpaert
De BV's in het gemeentehuis van Gooik. - Foto © Marc Colpaert
 
Editiepajot_gooik_parel_1_plus__kopie_
Heel wat volk in Gooik. - Foto © Marc Colpaert
 
Editiepajot_gooik_parel_2__kopie__foto_marc_colpaert
Nina in gesprek met Michel Doomst. - Foto © Marc Colpaert
 
Editiepajot_gooik_parel_3__kopie__foto_marc_colpaert
Michel Doomst in gesprek met De Romeo's. - Foto © Marc Colpaert
 
Editiepajot_gooik_parel_4__kopie__foto_marc_colpaert
De Romeo's op het podium. - Foto © Marc Colpaert
 
Editiepajot_gooik_parel_5__kopie__foto_marc_colpaert
Heel wat volk in de tent. - Foto © Marc Colpaert
 

De Landelijke Gilde uit Gooik organiseerde op woensdag al voor de 35 ste keer haar jaarlijks Oogstfeest en dit bij tropische temperaturen in het centrum van de gemeente. Op het programma stonden ondermeer de gekende Romeo’s, Nina en natuurlijk de pareltjesworp. Volgens de organisatoren zakten meer dan drieduizend bezoekers af naar het centrum van Gooik.

De Landelijke Gilde en de gemeente Gooik zijn er ook dit jaar in geslaagd om een boeiend programma uit te werken. De Romeo's momenteel de meest gevraagde ambiancegroep van Vlaanderen en Nina van het programma ‘So you think you can dance‘, mochten meehelpen om duizenden chocolade pareltjes in de massa te gooien. En die massa was op de afspraak, het plein voor het gemeentehuis zag zwart van het volk, opnieuw een hoogdag voor de gemeente. “Door de drukkende warmte gaan we geen tijd verliezen en dadelijk van start gaan”, vertelde burgemeester Michel Doomst. Hij mocht even later een kort interview doen met Nina, die hem ondermeer vertelde dat ze binnenkort naar Amerika gaat dansen. Daarna was het dan de tijd voor een kort interview met Gunther, Davy en Chris Van De Romeo’s. Het was meer dan duidelijk, deze drie hadden heel wat vrouwelijke fans naar het centrum van Gooik gelokt. Even later was het dan tijd en mocht Nina en De Romeo’s in een hoogtewerker klimmen om vanuit de lucht tientallen chocolade pareltjes in de mensenzee te gooien. Ook de gemeenteraadsleden gooiden vanuit het gemeentehuis de nodige pareltjes.

Anke Robeets(13) uit Dilbeek was de gelukkige winnares van het gouden - hamertje -juweeltje, Joke Herpelinckx, Sander Marcy en Sarah Geeroms allemaal uit Gooik wonnen een waardebon van 250 of 125 euro geschonken door goudsmid Tinne Goossens.

Ondertussen zakte de menigte af naar de atletiekpiste voor ondermeer een gratis optreden van De Romeo’s. Het was drukkend warm in de tent, toch was er al een uur voor het optreden, geen plaatsje meer vrij. Deze groep is dan ook razend populair in Vlaanderen. Verder waren er ook nog optredens van de volksdansgroep Pajottenland, de Koninklijke Harmonie De Vrede, Bart, David Vandyck en als afsluiter Bram en Lennert. Voor de kinderen waren er springkastelen, riddergevechten door de’Knights of Camelot’voor de iets oudere en er waren zelfs oude ambachten te bezichtigen. “Het is opnieuw een prachtig volksfeest geworden met vele duizenden aanwezigen (ongeveer 3000 personen) en dat is het belangrijkste”, zei voorzitter Chris Dedobbeleer van de Landelijke Gilde.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 aug 2012
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief