GOOIK - Zonnepanelen op gemeentehuis

C21

GOOIK - Zonnepanelen op gemeentehuis

Colpaert_gooik_zonnepanelen_1
 

Als één van de eerste gemeentehuizen in het Pajottenland werden er zopas zonnepanelen op het gemeentehuis van Gooik geplaatst. Deze moeten voor de nodige stroom zorgen voor de verschillende diensten van het gemeentehuis.

Het idee komt uit de Gooikse Milieuraad. Voorzitter Clement Vandenbossche en milieuschepen Simon De Boeck vonden het belangrijk dat de gemeente het goede voorbeeld gaf. Simon De Boeck (CD&V-NVA) onderzocht de haalbaarheid, nam het initiatief en bracht de investering op de gemeenteraad. “ Zo kunnen we onze inwoners aanmoedigen om ook de stap naar groene energie te overwegen. De zonnepanelen zijn niet alleen goed voor het milieu, het zal de gemeente ook geld opbrengen. Na 12 jaar is de investering teruggewonnen, daarna produceren de panelen nog zeker 8 jaar gratis elektriciteit. Het project kadert in een regelmatige analyse van het energieverbruik van de gemeentegebouwen. Elk jaar wordt het verbruik van een aantal gebouwen grondig bestudeerd en stellen we verbeteringen voor”, vertelde Simon De Boeck.

Er liggen nu twintig zonnepanelen, goed voor 25m² op het dak van het gemeentehuis die samen ongeveer 30% van de gebruikte stroom in het gemeentehuis gaan leveren.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 sep 2008
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 01 dec 2022

archief