GOOIK - Nieuwe kapel in de Daalstraat

C21

GOOIK - Nieuwe kapel in de Daalstraat

Colpaert_gooik_kapel_1
 
Colpaert_gooik_kapel_2
Colpaert_gooik_kapel_3
 

Twee bewoners van de Daalstraat in Kester bouwden een nieuwe kapel in hun straat. Deze werd feestelijk ingehuldigd door de hele gemeente.

Het zal niet vaak meer gebeuren(de mensen van Stedenbouw verschoten nogal toen ze deze aanvraag kregen), de families Ots en Dekens uit de Daalstraat hebben een stukje grond afgestaan, en cement en stenen verzameld om een nieuwe kapel te bouwen in hun gehucht. Niet in vervanging van een oud gebouw, maar werkelijk een nieuwe kapel. Er werd ongeveer negen maanden aan de kapel gewerkt door André Ots, zijn schoonzoon Jan en buur Eric Dekens. “ Wij vonden dat er eens iets moest gedaan worden, dus besliste ik samen met mijn buurman Eric om ieder van ons een stukje grond af te staan om er een nieuwe kapel op te bouwen. Misschien is het mogelijk om ieder jaar hier een Misviering te organiseren”, vertelde André Ots.

Op zaterdag 13 september werd deze kapel – in de gietende regen - met de Gilde van het Paardenvolk, de fanfare van Kester en de hele gemeente ingewijd. Het nieuwe beeld van Sint-Martinus, werd geschonken door de gemeente uit waardering voor het warme buurtgehalte van dit initiatief.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 sep 2008
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 01 dec 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 01 dec 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 28 nov 2022

archief