Oldtimers uit GOOIK naar Altenberge in Duitsland

C21

Oldtimers uit GOOIK naar Altenberge in Duitsland

Editiepajot_gooik_oldtimers_foto_andré_de_leener
 
Editiepajot_gooik_oldtimers_foto_andré_de_leener__1_
 

Dat Gooik een Europese gemeente is zal zowat algemeen geweten zijn, dat zij een zustergemeente heeft in Noord Reinland Westfalen (Duitsland) met ongeveer dezelfde oppervlakte en hetzelfde aantal inwoners weten ook Pajotse Oldtimervrienden.

Het bestuur van de Oldtimervrienden uit Gooik onder de vakkundige leiding van Freddy De Metser samen met Loes en Willy Billens organiseerden onlangs een uitstap naar Altenberge de "Partnergemeente" van Gooik.
 
29 Oldtimers vertrokken op vrijdagmorgen in de druilerige regen richting Duitsland, de weergoden bleken in geen goede bui te zijn. Doch ook hier is de uitspraak van Bredero van toepassing. "Het Kan Verkeren" want vanaf zaterdag scheen er een prachtig zonnetje en kon het niet meer stuk.
Op zaterdag werd er een rondrit gemaakt in Sauerland met bezoeken aan de Sorpesee, de Möhnesee en de Hennesee, de deelnemers genoten met volle teugen.
Op zondag onder een prachtig zonnetje was het de beurt aan het Altenbergse gemeentebestuur, de plaatselijke contactpersoon Wilhelm Thier had er samen met burgemeester Jochen Paus ( met dergelijke naam is succes verzekerd) voor gezorgd dat onze Oldtimervrienden in de bloemetjes gezet werden. Op een prachtig podium werd er muziek gebracht die past bij een Oldtimerbezoek, de Paus sprak lovende woorden kortom een prachtige sfeer.
Ook de gemeente Gooik stuurde een delegatie naar de zustergemeente om de Pajotse Oldtimervrienden te bedanken voor hun inbreng in de EUROPEANISERING; André De Leener van het Altenberge-comité overhandigde in naam van de gemeente Gooik een aandenkpenning aan de deelnemers.
Op zondagnamiddag keerden de 29 oldtimers met een goed gevoel richting Pajottenland.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 sep 2008
André De Leener
André De Leener
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 01 dec 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 01 dec 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 28 nov 2022

archief