GOOIK - OCMW laat mensen met bescheiden inkomen niet in de kou staan

C21

GOOIK - OCMW laat mensen met bescheiden inkomen niet in de kou staan

Editiepajot_gemeente_gooik

Meer en meer mensen voelen de dalende koopkracht sterk in hun eigen portemonnee. Dit is zeker het geval voor mensen met een bescheiden inkomen. Voor hen spelen niet alleen de hoge huurprijzen, maar ook de hoge energierekeningen een belangrijke rol. Daarom werden de jongste weken door het Gooikse OCMW een paar nieuwe initiatieven genomen.

Als eerste gemeente van de regio zal het Gooikse OCMW aan Gooikenaars die hun woning met steenkool verwarmen een premie toekennen van maximum 50 euro. Ocmw-raadslid Patrick Segers maakte een hele studie waaruit blijkt dat de prijzen voor steenkool de laatste 4 jaren met 16% gestegen zijn en dat de steenkoolfactuur toch een belangrijke hap neemt uit het budget van mensen met een bescheiden inkomen. Op basis van deze cijfers werd op de jongste raadszitting de beslissing tot subsidiëring genomen. Op deze wijze kunnen de mensen thans rekenen op een financieel steuntje bij de aankoop van stookolie, gas, elektriciteit en nu dus ook voor steenkool. De aanvragen (vergezeld van de factuur) kunnen bij het OCMW ingediend worden.

Naast de steenkool blijft stookolie een andere vaak gebruikte energiebron. Ondanks de federale subsidie blijven de kosten hoog oplopen. Daarom heeft OCMW Gooik beslist tot een gezamenlijke stookolieaankoop voor die mensen met een bescheiden inkomen. Zo n 67 gezinnen engageren zich om samen 131.000 liter aan te kopen. De leveringen worden over het ganse jaar gespreid, wat uniek is en voordelen heeft voor de gebruikers en voor de verdelers. Er wordt gewerkt met een vaste korting van 44,8 1000 liter op de dagprijs op het moment van de levering gedurende de ganse periode. De leveringen starten begin november 2008.

OCMW Gooik is er van overtuigd met deze gezamenlijke aankoop (net zoals bvb met de gezamenlijke aankoop van warme maaltijden) volledig binnen zijn opdracht te blijven door de mensen met beperkt inkomen een extra voordeel te bezorgen.

Op deze manier hoopt het OCMW dat het toch nog een "warme" winter kan worden voor deze groep mensen.

Bron tektst en foto: www.nieuwsclub.be

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 nov 2008
Nieuwsclub.be
Nieuwsclub.be
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 23 mei 2023
Marc Colpaert | 18 mei 2023

archief