GOOIK - Het Gouden hamertje

C21

GOOIK - Het Gouden hamertje

Colpaert_gooik_guliver_1
 
Colpaert_gooik_guliver_2
Colpaert_gooik_guliver_3
 

In 2008 kwam er een tweede editie van Het Gouden Hamertje. In deze editie werd getracht om vooral het Vlaamse en Brusselse doelpubliek nog verder uit te breiden. Bedoeling was ook om een extra inspanning te doen om de jeugd actief te betrekken bij deze tweede editie.

De wedstrijd ging op zoek naar een film over het volkslied, het volksverhaal, legendes, ... Een film met een verhaal uit een vergeten hoek? Misschien een verhaal van een (bijna) vergane glorie.
Of heb je als cineast in een oud vergeeld boek een vervlogen traditie opgepikt? Of droom je allang van een reis in tijd en ruimte naar die oude glorie van weleer met de pellicule vast te leggen.

Guliver, en het Gemeentebestuur van Gooik sloegen de handen terug in elkaar en loofden Het Gouden Hamertje 2008 uit. Zoals de Gouden Beer in Berlijn de beste films bekroont, wilden ze Het Gouden Hamertje uitreiken aan de beste, verfilming van een verhaal, een lied of een gebruik gebracht in de volkstaal. Met een Oscar en een geldprijs, voor het beste volkslied, voor het beste verhaal en voor de beste verfilming, wilden ze deelnemers, groepen of verenigingen uit heel Vlaanderen steunen.

Op zondag 16 november was dan de grote dag en werden de winnaars bekendgemaakt in De Cam in Gooik. Nadat de vele inzendingen bekeken waren was het aan de jury om de winnaars bekend te maken. De vierde prijs was voor ‘De kleur van de Stilte’ van Willy Lenjou uit Haasdonk. De derde prijs ging naar: ’De Tweede Pajot van Paul van Welden uit Gooik, de tweede prijs was voor: ’Rijke Waters’ van Jos Heynen uit Overpelt en de eerste prijs en de winnaar van het Gouden Hamertje 2008 was voor Marc De Bruyker uit De Pinte. Al deze mensen kregen een waardevolle prijs uit handen van Julien Vrebos, de voorzitter van de jury.

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 nov 2008
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 01 dec 2022

archief