GOOIK - Boswachterswoning ruimt plaats voor nieuwe picknickplaats

C21

GOOIK - Boswachterswoning ruimt plaats voor nieuwe picknickplaats

Dsc_5881__kopie_
De tafels staan er al. - Foto © Marc Colpaert
 

In de Bergstraat in Oetingen werd door het Agentschap Natuur en Bos(ANB) op de plaats van de afgebroken boswachterswoning alle struiken verwijderd en twee picknick tafels geplaatst. Straks gaan ze gras zaaien en er komen wandelpaden in het bos, zodat iedereen van deze plaats kan komen genieten. De mensen uit de buurt wachten af, want officieel weten ze nog van niets.

Toen enkele jaren geleden het Agentschap Natuur en Bos de plannen bekend maakte dat ze de oude boswachterswoning in de Bergstraat wilden laten afbreken, waren heel wat mensen uit de Bergstraat hier niet blij mee en vroegen toen dat deze oude woning niet zou afgebroken worden. Zelfs een jeugdbeweging uit Oetingen wilde van de boswachterswoning hun nieuw clublokaal maken. Het ANB besliste er echter anders over en in juni van vorig jaar werd de woning in alle stilte afgebroken. Het ANB heeft ondertussen niet stilgezeten na de afbraak, er werden bomen verwijderd, er werden paden aangelegd in het bos en er staan vandaag zelfs al twee picknick tafels. “Het is de bedoeling dat we van deze plaats naast de Bergstraat een picknickruimte gaan maken die voor iedereen open staat”, zegt woordvoerder Wim De Maeyer van ANB. Ondertussen werd de oude dreef die pal naast het huidige perceel loopt ook al opgekuist en werd de poort opnieuw geplaatst. “Deze maand nog gaan we van start met het inzaaien van gras rond de picknicktafels, zodat de mensen van op het gras zo het bos kunnen inwandelen. In dit bos hebben wij ondertussen al een wandelpad aangelegd over een afstand van een kleine 2 km, dus de mensen gaan niet alleen in alle rust kunnen picknicken, maar daarna ook nog een wandeling door dit stukje bos maken. De wandeling brengt hen zelfs langs een kapel, maar deze is geen eigendom van ANB en zal slechts sporadisch opengesteld worden voor het publiek. In de eerste plaats krijgen de mensen zo de kans om van deze mooie natuur te genieten, wat vroeger niet mogelijk was”, aldus De Maeyer.

Ondertussen hebben de buurtbewoners met argusogen de werken gevolgd rond de afgebroken boswachterswoning. “Wij hebben vastgesteld dat er ondertussen twee tafels werden geplaatst en er paden lopen in het bos, wat de bedoeling is, hebben ze ons nog niet verteld”, zegt Lydia Leuckx de weduwe van Paul Talloen uit de Bergstraat. (Het was Paul Talloen die als eerste actie voerde voor het behoud van de boswachterswoning, red.). “Wij hopen in ieder geval dat de mensen uit de buurt er iets gaan aan hebben.” Volgens ANB gaat deze nieuwe picknick plaats en de wandelpaden in het bos nog dit voorjaar opengesteld worden voor de buurtbewoners en het grote publiek.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 mrt 2016
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 02 feb 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 27 jan 2023

archief