Mooi nieuwjaarsgeschenk voor de GOOIKse jeugd

C21

Mooi nieuwjaarsgeschenk voor de GOOIKse jeugd

Editiepajot_gooiik_gunther_de_wilde_foto_re

Sportschepen Gunther De Wilde: “De gemeente Gooik zal in 2009 fors investeren in de aanleg van nieuwe speelpleintjes en de vernieuwing van de bestaande gemeentelijke speeltuigen”.

“Op de voorbije gemeenteraad werd dit project tot mijn grote vreugde unaniem goedgekeurd.

Zo zal het speeltuintje gelegen achter de kerk van Strijland (momenteel eigendom van de kerkfabriek Strijland), overgenomen worden en totaal vernieuwd worden door de gemeente.

Het speeltuintje gelegen op het atletiekplein te Gooik- centrum zal eveneens helemaal vervangen worden door nieuwe toestellen.

In Kester zal ter hoogte van de Ham, ter uitbreiding van het bestaande terreintje een extra omheining en een amfitheater, vertelhoekje voor het spelen van toneeltjes, sketches,.. aangelegd worden.

In Oetingen zal bekeken worden hoe het huidig pleintje in de Hazelaarswijk kan aangepast worden aan de noden van de daar huidig wonende jongeren.

Ook voor de nieuwe Kervijnwijk te Oetingen die volop in opbouw is werden reeds een aantal speeltuigen aangekocht, zodat deze jongen gezinnen en kinderen dicht in de buurt een aangename speelzone ter beschikking krijgen.

Dit project zal zowel de kinderen uit de omliggende buurten, als de scholen en zeker en vast de jeugdbewegingen ten goede komen.

Spijtig genoeg merken we de laatste jaren een enorme stijging van het vandalisme, bij onze maandelijkse rondgang hebben we steeds te maken met dit probleem. Bij deze wil ik dan ook eveneens oproepen aan omwonenden om onregelmatigheden steeds te melden aan de jeugddienst.

De aanleg van de toestellen zal gebeuren in het voorjaar 2009 zodat tegen de zomermaanden onze kinderen volop kunnen ravotten. Het totale budget voor dit project wordt geraamd op 35000 Euro/exclusief BTW”.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 jan 2009
EP
RE
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 05 jun 2024
Marc Colpaert | 05 jun 2024

archief