GOOIK - Laat naar uw borsten kijken

C21

GOOIK - Laat naar uw borsten kijken

Colpaert_leerbeek_borsten_1
 

Afgelopen voorjaar belden tien Gooikse vrouwen (foto) naar 900 dames (50-69 jaar) om te informeren of deze zouden deelnemen aan de tweejaarlijkse borstkankerscreening. Bedoeling was om het aantal vrouwen dat hieraan wilde deelnemen op te voeren. Het is duidelijk dat een verhoogde controle gelijk staat aan minder gezondheidsproblemen nadien. Hoe vroeger een mogelijk probleem wordt vastgesteld, hoe groter de kans genezing.

“ In de vorige periode namen 311 (of 30,5% van de vrouwen) deel aan dit onderzoek. In de periode tot eind 2008 lag de Gooikse score beduidend hoger. 435 vrouwen uit de doelgroep of 40,4% namen nu deel aan het onderzoek via de mammobiel of bij een erkend screeningscentrum.” Vertelde schepen van gezondheid Jo Baert.

Naast het onderzoek via deze 2 kanalen, laten nog heel veel dames op eigen initiatief of via hun arts een onderzoek uitvoeren.

De pas opgerichte werkgroep gezondheid juicht deze positieve evolutie ten stelligste toe en wil ook in de komende jaren deze problematiek verder opvolgen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 jan 2009
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 24 jun 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 22 jun 2024
Marc Colpaert | 21 jun 2024

archief