GOOIK – Zacht uit 2008 kent groot succes

C21

GOOIK – Zacht uit 2008 kent groot succes

Editiepajot_economische_raad_gooik_foto_s_deschuyffeleer__14_
Economische raad Gooik. - Foto's Deschuyffeleer.
 
Editiepajot_economische_raad_gooik_foto_s_deschuyffeleer__2_
Editiepajot_economische_raad_gooik_foto_s_deschuyffeleer__8_
Repro_editiepajot___gooik__zacht_uit_2008
 
Editiepajot_economische_raad_gooik_foto_s_deschuyffeleer__9_
Editiepajot_economische_raad_gooik_foto_s_deschuyffeleer__12_
 

De Gooikse Economische Raad (GER) sloot zijn eerste eindejaarsactie af met een gezellig samenzijn van de leden in de Cam. Ook werd een balans opgemaakt van het eerste succesrijk werkjaar.

Begin vorig jaar werd de GER spontaan heropgestart onder de impuls van enkele middenstanders. “Van meet af aan liep de samenwerking onder de leden en met het gemeentebestuur gesmeerd. Inmiddels is het bestuur ook overgegaan tot de oprichting van een vzw als beheersvorm”, weet voorzitter Julien Schelck aan te geven. “De eindejaarsactie betekent geenszins een eindpunt. Zo zijn er nog verschillende aandachtspunten voor de lokale economie zoals veiligheid, energieverbruik, ruimtelijke ordening, een nieuwsbrief en een ambachtenroute” waarschuwt de voorzitter, overigens zeer begaan met de mogelijkheden voor jonge zelfstandigen in een landelijke gemeente zoals Gooik.

“De eindejaarsactie Zacht uit 2008 bleek een schot in de roos. Aan de actie namen 30 bedrijven en handelszaken deel. Gekoppeld aan de spaarkaarten was het aantal uitgedeelde handdoeken met het logo van Gooik uiteindelijk 2,5 keer zo groot als vooropgesteld. En vanuit de gemeente kwam de vraag om de handdoeken ook in het kader van een ander initiatief te kunnen gebruiken” zegt Marijke Van Cauteren.

Burgemeester Michel Doomst toonde begrip voor de toestand van de lokale handelszaken. “Handel drijven op de buiten vergt ander klappen van de zweep dan in de stad. Beginnende middenstanders behoeven de nodige punch en verdienen de nodige steun. De lokale bevolking kan dan ook niet zonder en niet naast de kleine zelfstandigen”.

Als toemaatje bij de actie werd per deelnemende handelszaak nog overgegaan tot de trekking van telkenmale één aankoopbon van 25 euro voor de ingeleverde onvolledige spaarkaarten. De winnaars verspreid over Gooik en al zijn buurgemeenten worden persoonlijk verwittigd. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 mrt 2009
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 23 mei 2024

archief