GOOIK - Kinderen ruimen zwerfvuil op

C21

GOOIK - Kinderen ruimen zwerfvuil op

Editiepajot_gooik_paashaas_1_foto_marc_kos
De Paashaas bedankte de kinderen met chocolade eieren. - Foto Kos.
 

Elk jaar rond Paastijd organiseert de gemeente Gooik een KIC-actie, KIC staat voor Keep-It-Clean (of hou-het-netjes). Dit jaar wilden we graag de kinderen uit onze lagere scholen mee laten helpen bij het opruimen van zwerfvuil langs de Gooikse wegen.

Uitgerust met handschoenen en fluovestjes namen een 300-tal kinderen in groepjes een aantal straten voor hun rekening. De leerlingen kregen op die manier ook een zicht op de problematiek van het zwerfvuil. Afval hoort thuis in de vuilbak en niet in de berm! Ruim 40 Gooikse lussen met meer dan 100 straten werden de voorbije jaren door vrijwilligers regelmatig proper gehouden. Als beloning krijgen zij daarvoor jaarlijks een extra rol vuilniszakken gratis. We hopen door de kinderen te betrekken nog meer mensen enthousiast te maken voor de actie. “ Wie zich geroepen voelt als KIC-er is steeds welkom”, aldus schepen Simon De Boeck.

Om zwerfvuil te voorkomen zorgde de milieuschepen voor 3 extra 'blikvangers'. Deze werden geplaatst in de Wolvenstraat, de Heerbaan en de Bergstraat. De grote oranje vangnetten langs de populaire fiets- en wandelroutes tonen de voorbijgangers waar ze met hun blikjes en flessen terecht kunnen. Wie voldoende kan mikken, hoeft zelfs niet te stoppen!

Om de kinderen die hielpen aan de opruimactie te bedanken kwam de Paashaas even langs met wat chocolade eieren.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 apr 2009
Marc Colpaert
Foto Kos
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 27 jan 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief