GOOIK - Uniek boek van Frans Peetermans voorgesteld

C21

GOOIK - Uniek boek van Frans Peetermans voorgesteld

Colpaert_gooik_boek_cafe_1
Frans met het boek in de hand en de mensen van de Heemkundige kring. - Foto Marc Colpaert.
 

Op zondag 26 april organiseerde de Heemkundige Kring van Gooik, in samenwerking met de gemeente en een aantal cafés in Gooik en Strijland een rondrit langs de nog bestaande cafés. Dit gebeurt naar aanleiding van het verschijnen van het nieuwe boek van Frans Peetermans “Café in, café uit”, dat op die dag officieel werd voorgesteld.

In elk café stond een paneel met mooie oude (en nieuwe) foto’s van het café zelf: op die manier kreeg de bezoeker een historisch overzicht ervan. Ook probeerden ze in zoveel mogelijk cafés de spelen te benadrukken: ofwel waren het klassieke volksspelen, ofwel waren het wat modernere versies, zoals een biljart of een kicker. De gemeente zette zelfs een busje in om naar de tien verschillende cafés te kunnen gaan.

In elk café werden tenslotte 2 prentbriefkaarten aangeboden aan de bezoekers van de rondrit. Eén met een oud beeld van het ‘staminee’ en één met een nieuw zicht. Deze ‘postkaarten’ werden speciaal gemaakt voor deze dag en in een tamelijk beperkte oplage.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 apr 2009
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 02 feb 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 27 jan 2023

archief