GOOIKse Gezondheidsraad en gemeente organiseren 'Te gekke - Ik zie u zitten' Challenges voor jongeren

C21

GOOIKse Gezondheidsraad en gemeente organiseren 'Te gekke - Ik zie u zitten' Challenges voor jongeren

Editie_gooik_gemeentehuis_4__kopie_
Foto Marc Colpaert
 
De Gooikse Gezondheidsraad en de gemeente Gooik krijgen meer en meer signalen dat jongeren het door de coronacrisis zwaar hebben en lijden onder het stilvallen van sociale interacties. Activiteiten gaan niet door, samenkomen kan enkel in beperkte kring, fake nieuws doet de ronde, …."Als Gezondheidsraad maken we ons zorgen over de gevolgen van de crisis voor het welbevinden en de veerkracht van de Gooikenaren, maar vooral voor de Gooikse jongeren in het bijzonder. Het is belangrijk dat we er samen alles doen om deze gevolgen zoveel mogelijk op te vangen en te voorkomen dat jongeren geestelijk in de knel komen," zegt Emmy Fieremans, voorzitster van de Gooikse Gezondheidsraad.
 
 
Te gekke challenges
 
Daarom daagt de Gezondheidsraad jongeren uit met ‘Te gekke – Ik zie u zitten’ Challenges. Dit initiatief kadert in het project ‘Ik zie u zitten’, dat psychische problemen bespreekbaar wil maken.
 
Vanaf maandag 28 december tot en met eind december kunnen jongeren een uitdaging (challenge) aangaan. Jongeren mogen een uitdaging bezorgen aan communicatie@gooik.be. Elke dag zal er een nieuwe challenge gepost worden op de Facebookpagina van Jeugddienst Gooik en nadien kunnen foto’s, filmpjes, … hier ook gedeeld worden. Zo inspireren jongeren elkaar en dagen ze elkaar uit een nieuwe challenge te verzinnen. Er zijn al heel wat voorbeelden van online challenges, maar in Gooik hopen ze op heel wat lokale challenges die inzetten op het psychosociaal welzijn van deze doelgroep en die bv. de buurt ten goede komen, zorgen voor een warm gevoel, inzetten op beweging en gezondheid, Gooik in de kijker zetten, positief omgaan met stress, verdriet, verveling en eenzaamheid, ….  of die gewoon een zucht van ontspanning bieden in deze moeilijke periode.
 

Beloning voor de vele inspanningen van de jongeren

Jan Depester, schepen van Welzijn, hoopt met deze laagdrempelige activiteit heel wat jongeren uit te dagen. “ We vinden het belangrijk dat de jongeren toch creatief bezig zijn, dat er ruimte is voor beweging,  dat ze even op een ontspannende manier bezig zijn, dat er plaats is voor uitwisseling, … Want jongeren verdienen dat! Ze hebben de voorbije maanden immers al heel wat inspanningen moeten leveren! En met deze activiteit willen we hen belonen voor deze inspanningen. Uiteraard kan iedereen deelnemen, maar om een zo groot mogelijke gedragenheid van het project te verwezenlijken, willen we de jongeren aansporen om ook jongeren uit hun omgeving op sleeptouw te nemen. Wie een leuke challenge heeft, kan ze dus gewoon delen en aangaan. We zijn alvast heel benieuwd en maar hopen vooral het psychisch welzijn van jongeren in de kijker te zetten.” Meer info:Facebook Jeugddienst Gooik

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 dec 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 16 apr 2024

archief