GOOIK - Geboorteboomgaard ook dit jaar een succes

C21

GOOIK - Geboorteboomgaard ook dit jaar een succes

Editiepajot_gooik__bres_1foto_marc_colpaert
Opendeurdag in Paddenbroek. - Foto's Marc Colpaert.
 
Editiepajot_gooik_bres_2_foto_marc_colpaert
Editiepajot_gooik_bres_3_foto_marc_colpaert
Editiepajot_gooik_bres_4_foto_marc_colpaert
 

Op 17 mei opende De Paddenbroek zijn deuren in samenwerking met de gemeente Gooik voor de geboortebomenactie. Er werden dit jaar 35 nieuwe kindjes ingeschreven.

Na een korte inleiding mochten de aanwezigen met hun kinderen naar de bomen trekken die naar hun spruit vernoemd werd. Wanneer iedereen er was werd eerst wel nog een spelletje gespeeld van wie er het vlugst een baby(pop) een luier kon vervangen. Nadien mochten de kinderen allemaal een ballon oplaten met daarop hun naam en adres. Wie zijn ballon het verste vliegt krijgt volgend jaar van de gemeente Gooik een taart voor de verjaardag van zijn peuter.

Tijdens deze bijeenkomst werd ook voor het eerst de herbruikbare drankbekers voorgesteld. Herbruikbare bekers zijn drankbekers die na het leegdrinken opnieuw gebruikt kunnen worden. Ze zijn sterk, veilig voor kinderen en je drinkt er even smakelijk uit als uit een echt glas. Bovendien zijn ze milieuvriendelijk, want door herbruikbare bekers te gebruiken kunnen duizenden wegwerpbekertjes worden voorkomen. Herbruikbare bekers zorgen dus voor minder afval en een schone omgeving!

De bekers kregen een Geelgorsprint opgedrukt. Op die manier brengen ze de Gooikse adoptie van de bedreigde akkervogel in de aandacht, in samenwerking met Regionaal Landschap Zenne, Zuun en Zoniën. Op en rond De Paddenbroek zijn de vogeltjes trouwens nog sterk aanwezig.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 mei 2009
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 16 apr 2024

archief