OETINGEN - De oude gemeenteschool gaat een STEAM Academy worden

C21

OETINGEN - De oude gemeenteschool gaat een STEAM Academy worden

Editie_colpaert_gooik_hugo_thienpont_1__kopie_
Hugo Thienpont. - Foto Marc Colpaert
 
Editiepajot_colpaert_gooik_school_oetingen_1__kopie_
De oude school die gaat verbouwd worden. - Foto Marc Colpaert
 
Hugo Thienpont uit Oetingen, directeur van B-PHOT, het fotonica-onderzoeksteam aan de VUB, ook al gevestigd in Oetingen, heeft de knoop doorgehakt, om samen met de VUB de oude jongensschool van Oetingen aan te kopen en te verbouwen. De bedoeling is om er tegen 2024 een STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts en Mathematics), Academy met een fablab, biolab en even verderop een duurzame groeituin, in onder te brengen. 
 
Hugo die geen onbekende is in Gooik liep al langer met het idee. Tijdens een bijeenkomst in de Parochiezaal in Oetingen, enkele jaren geleden gooide hij al zijn plan op tafel voor enkele honderden mensen. Hij wil vooral als doelpubliek leerlingen uit de lagere en middelbare school aantrekken. "Wij zorgen vanuit de VUB natuurlijk voor de nodige ondersteuning", zegt Hugo nog.
 
Ondertussen kreeg het voorstel van Hugo groen licht van de gemeente Gooik. "Er waren geen andere kandidaten voor de verkoop van de school, alleen moet het dossier nog goedgekeurd worden eind mei tijdens de gemeenteraad", aldus burgemeester Doomst.
Er gaat wel heel wat veranderen in het centrum van Oetingen. In de oude school is er voldoende ruimte om de Gooikse bib in onder te brengen. Daar is vandaag niet iedereen blij mee, vooral dan mensen uit Gooik, maar dat is weer een ander verhaal. Tevens zullen de lokalen van de Academie voor Muziek, Dans en Woord, die nu in en rond de balletzaal zijn gevestigd in Gooik, ook naar Oetingen verhuizen.
 

De ouders van de kinderen die naar Oetingen naar school gaan, geen paniek. Om van start te gaan met de verbouwing moet natuurlijk ook het nieuwe gebouw voor de kleuter- en basisscholen in Oetingen, iets verderop, klaar zijn. Als alles volgens plan verloopt moet dit project STEAM klaar zijn tegen 2024.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 apr 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief