GOOIK - De kippenactie is opnieuw een succes met 370 bestelde kippen

C21

GOOIK - De kippenactie is opnieuw een succes met 370 bestelde kippen

Editie_gooik_kippen_3__kopie_
De kip wordt in de doos gestoken om ergens in een tuin in Gooik te belanden.- Foto Marc Colpaert
 
Meer dan 370 kippen krijgen vanaf vandaag een plekje in een Gooikse tuin. Dit met het kippenproject 'Kukeleku' dat al meer dan 10 jaar georganiseerd wordt in Gooik. Hierdoor is door de jaren heen het aantal kg GFT-afval gevoelig gedaald. "Toch kan het nog steeds beter, want er zit vandaag nog teveel GFT-afval in de gewone restafvalzak, dat daar niet in thuis hoort. Dus doen we verder met deze kippenactie", zei schepen Simon De Boeck(CD&V)
 
Met het kippenproject “KUKELEKU” kan elk Gooiks gezin aan een voorelige prijs kippen naar zijn tuin halen, dit project gaat door ook in tijden van corona. Zij zorgen op natuurlijke en milieuvriendelijke wijze voor een vermindering van uw groente- en fruitafval en schenken de eigenaars overheerlijke eieren. Daarom wil het gemeentebestuur i.s.m. de milieuraad de inwoners, scholen en rusthuizen stimuleren om kippen te gaan houden. "Kippen zijn prettig gezelschap in je tuin. Ze leggen eieren en helpen bij het verwerken van je organisch afval. Kippen houden is ‘in’. Vooraleer je bezwijkt voor de verleiding, moet je wel beseffen dat kippen ook verzorging vragen", legt Milieuambtenaar Filip Mignon uit.
 

Op zaterdag was er een coronaproof afhaalmoment voorzien in het Kippenhof ter hoogte van de Ninoofesteenweg 53 in  Gooik. Daar kwamen heel wat gezinnen achter hun bestelde kippen. Schepen van Natuur en Landbouw, Simon De Boeck, gaf het goede voorbeeld en toonde de coronaproof drive-in en vertelde meer over de voordelen van deze duurzame kippenactie. " Met het kippenproject 'Kukeleku' dat al meer dan 10 jaar georganiseerd wordt in Gooik zorgen wij ervoor dat er minder afval in de vuilniszakken terecht komt. Want door de jaren heen is het aantal kg GFT-afval gevoelig gedaald. Toch kan het nog steeds beter, want er zit vandaag nog teveel GFT-afval zo'n 40% in de gewone restafvalzak, dat daar niet in thuis hoort. Dus doen we verder met deze kippenactie", besluit de schepen 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 jun 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 17 jun 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 02 jun 2021

archief