OETINGEN - De vzw JAO schakelt enkele versnellingen hoger!

C21

OETINGEN - De vzw JAO schakelt enkele versnellingen hoger!

Editiepajot_foto_colpaert_jao
Een foto van voor de corona bij de voorstelling van hun project.- Foto Marc Colpaert
 
De bouwvoorbereidingen voor de lokalen van de scouts Aurora Oetingen gaan in sneltempo vooruit: de aannemer is gekozen, in augustus zal de gemeente de werfweg aanleggen en in september hopen ze de eerste spade in de grond te kunnen steken. Ook onze acties om voldoende geld in te zamelen lopen als een trein en ondertussen hebben ze ook een gloednieuwe website!
 
VZW JAO werd in 2013 opgericht door enkele (oud)scouts en ijvert voor het bouwen van nieuwe jeudlokalen in Oetingen. Via een recht van opstal kunnen er nieuwe jeugdlokalen gebouwd worden achter de huidige parochiezaal in Oetingen ('op de kleine voetbalveldjes' voor de echte kenners). Begin 2019 werden de bouwplannen steeds concreter. Zoals elke nieuwbouw, brengt ook de bouw van een jeugdlokaal grote kosten met zich mee. De totale kosten worden geraamd op +/- 680.000 euro. Je hoort het al aankomen. Om voldoende geld bij elkaar te sprokkelen blijft VZW JAO winstgevende activiteiten organiseren. Daarnaast zullen ook de nodige subsidiekanalen aangesproken worden. Ook nu al kan de VZW rekenen op de bijdragen van enkele sponsors. Toch zullen deze acties niet genoeg zijn om het jeugdlokaal uit onze dromen neer te poten.Op financieel vlak kunnen we jullie meedelen dat we er nog niet helemaal zijn, maar dat we wel vertrouwen hebben in ons financieel plan. Subsidies zijn toegekend, renteloze leningen werden onderhandeld en we gaan verder op zoek naar de nodige inkomsten tot het financiële plaatje helemaal klopt. Renteloze leningen, giften, sponsoring, andere inkomsten... Nog steeds heel erg welkom en samen met jullie hulp wordt die droom van nieuwe jeugdlokalen in Oetingen weldra werkelijkheid!
En onze aannemer voor de ruwbouw is Phenix Group uit Pepingen! Zij hadden samen met nog 5 andere aannemers gereageerd op de openbare aanbesteding, en kwamen als beste uit de evaluatie. Volgende week zitten we met hen samen om de praktische details te bespreken en de bestelbrief op te maken!
We kijken alleszins uit naar een 'constructieve' samenwerking... ;

Heb je interesse in het verhaal achter vzw JAO, wil je weten op welke manieren je de vzw kan steunen? Wil je de laatste stand van zaken ivm het bouwdossier ontdekken? Bekijk het allemaal op onze gloednieuwe website: http://www.vzw-jao.be 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 jun 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief