Nog 3 snelheidszones in GOOIK

C21

Nog 3 snelheidszones in GOOIK

Editiepajot_gooik_zone_foto_merckx
Roland Pauwels (zonechef), Eric Van Snick (gemeentesecretaris), Michel Doomst (burgemeester) en Siomon De Boeck (schepen) bij de zoneplaat. (Foto Felix Merckx)
 
Editiepajot_kaart_gooik_repro_ep
De verschillende zones op kaart. (Repro EP)
 

Gooik, gaat vanaf 1 september nog drie snelheidszones hebben. Op alle gewestwegen mag men nog max 70 km/u rijden, op de gemeentewegen 50 km/u en aan scholen en woonwijken 30 km/u
De bedoeling is het aantal verkeersborden drastisch te verminderen en de situatie een stuk overzichtelijker te maken.

Het voorstel voor het invoeren van de zones kwam van de politiezone Pajottenland, die dit systeem graag ingevoerd zou willen zien in de zes gemeenten van de zone. Deze zijn Bever, Herne, Galmaarden, Gooik, Lennik en Pepingen.

Gooik is de eerste gemeente die het gaat invoeren. Ook in Herne, Galmaarden en Pepingen is men bezig met het samenstellen van een dossier. Het is de gemeenteraad die zijn toestemming moet geven.

Schepen van Mobiliteit Simon De Boeck: “Momenteel is er in Gooik een incoherente situatie. Omdat er op sommige landelijke wegen momenteel een snelheid van 90 kml/u toegelaten is en max 50 km/u op de gewestwegen, zijn de bewoners van de landelijke wegen bezorgd over de snelheid in hun straat”.

Vanaf 1 september komen er in Gooik nog drie snelheidszones. Op de gewestwegen, met uitgezonderd in de bebouwde kom gaat men 70 km/u mogen rijden. Op de gemeentewegen 50 km/u en aan scholen en woonwijken komt er de zone 30.

Het gevolg is dat er een bos aan verkeersplaten gaat verdwijnen. Vanaf 1 september komen er platen aan het begin en het einde van een zone. Uitgerekend werd dat men met 60 verkeersplaten voldoende heeft om de snelheidsbeperkingen in Gooik aan te duiden.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 mei 2009
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 16 apr 2024

archief