Pluktuinen PAJOTTENLAND nemen deel aan ‘Dag van de Landbouw’

C21

Pluktuinen PAJOTTENLAND nemen deel aan ‘Dag van de Landbouw’

Pluktuin_herne_1
Pluktuinen PAJOTTENLAND nemen deel aan ‘Dag van de Landbouw’ - © Deschuyffeleer
 

Op zondag 19 september vindt de 39ste editie van de ‘Dag van de Landbouw’ plaats. Iedere derde zondag van september zetten een vijftigtal land- en tuinbouwbedrijven hun deuren open voor het grote publiek. In Herne zetten die dag Bert Geysels en Mahecor Diouf de poorten van hun pluktuin wagenwijd open voor het publiek. BirG  support is gelegen in de Rendries.

De ‘Dag van de Landbouw’ is een evenement dat jaarlijks tienduizenden bezoekers aantrekt. Na een digitale editie vorig jaar gaat de dag dit jaar weer fysiek door in een aangepast, coronaveilig concept. Zo kan iedereen ontdekken hoe boeren en tuinders achter de schermen werken, wat de nieuwste trends, producten … zijn! 

Sterk ondernemerschap

Dit jaar kan je op bezoek gaan bij een land- of tuinbouwer wanneer je vooraf registreert. Inschrijven kan eenvoudig via onze website. Je vindt er alle informatie over de deelnemende bedrijven, hun locatie, sector … Ook dit jaar doen maar liefst 46 zeer diverse land- en tuinbouwbedrijven mee. “Stuk voor stuk sterke ondernemers: van gangbare landbouwbedrijven tot CSA, zorgboerderijen, imkers, wijnbouwers, kwekers van bomen en reuzenpompoenen en zoveel meer. Onze ondernemers zijn de drijfveer voor alles wat wij bij Boerenbond doen. Met de ‘Dag van de Landbouw’ vieren we hun traditie van meesterschap en hun vakkennis”, zegt Boerenbondvoorzitter Sonja De Becker. 

Fysiek en digitaal

Kan je niet fysiek aanwezig zijn? Dat is geen probleem! Via de sociale media kan je steeds virtueel deze ‘Dag van de Landbouw’ bezoeken. Daarnaast kan je ook afstemmen op Radio 2 voor een blik achter de schermen van de deelnemende bedrijven. Siska Schoeters bezoekt een aantal boerderijen en sierteeltbedrijven en zal verslag uitbrengen over de vele verhalen die ze er oogst.  

Rendries 13

In 2019 kochten Bert en Mahecor en lap grond van zo’n 25 are in de Rendries om in te richten als openbare pluktuin. Meteen werd begonnen met de aanplant van hoogstambomen en kleinfruit. Ook werd plaats gevonden voor velerlei soorten kruiden, bloemen en groenten. Het doel was volledig natuurlijk te werk te gaan. Het principe van een pluktuin is dat u zelf komt oogsten wat er rijp is, in de hoeveelheid die u nodig heeft. Er wordt betaald per gewicht. De pluktuin is te bereiken via de losweg naast Rendries, 13. De wagen parkeert u best aan het station.

Intussen is de tuin goed voor een flink uit de kluiten gewassen assortiment en kreeg hij er ook in de Grachtweg in Oetingen een broertje bij.

Praktische info  op https://www.pluktuinenpajottenland.be ,  www.dagvandelandbouw.be,  Facebook en Instagram.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 aug 2021
Deschuyffeleer Godelieve
Deschuyffeleer Godelieve
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 15 aug 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 10 aug 2022

archief