HERNE – Bewegen op Verwijzing - Info-wandeling met coach Laurent De Bodt

C21

HERNE – Bewegen op Verwijzing - Info-wandeling met coach Laurent De Bodt

Bewegen_op_verwijzing_aankondiging
HERNE – Bewegen op Verwijzing - Info-wandeling met coach Laurent De Bodt - © Deschuyffeleer
 

‘Bewegen op Verwijzing’ helpt mensen met een gezondheidsrisico op weg naar een actiever leven. Dit gebeurt met professionele coaching en vaak een beweegplan op maat. Nu zondag 12 september neemt beweegcoach Laurent De Bodt iedereen - die kennis wil maken met het project - op sleeptouw voor een gezondheidswandeling van een kleine 4 km. Die start om 10u aan het Dominicanessenklooster in de H.Geeststraat 22 in Herne. De wandeling is voorzien van een aantal specifieke bewegingsmomenten.

Bewegen Op Verwijzing helpt inwoners meer bewegen

Het project ‘Bewegen op Verwijzing’ is een initiatief van het Vlaams Instituut Gezond Leven dat ook wordt gesteund door de Vlaamse overheid. Dankzij dit project kunnen de huisartsen patiënten met een gezondheidsrisico doorverwijzen naar een Bewegen-op-Verwijzing-coach.

Een belangrijke regel om gezond te leven schuilt in een goed gebalanceerde mix tussen stilzitten en bewegen. Het is dan ook de taak van de coach om de 'zittende' Vlaming met een gezondheidsrisico op doktersverwijzing aan het bewegen te krijgen. De coach helpt en motiveert. Hij begeleidt de deelnemer op zijn weg naar een meer actief leven dat hij/zij dan op termijn zelfstandig kan verderzetten.

Coach Laurent De Bodt (31) woont in Sint-Pieters-Kapelle en is in hoofdberoep leraar lichamelijke opvoeding. Nu zondag geeft hij op een ongedwongen manier en gratis uitleg over wat een bewegingscoach voor mensen die in sé een niet zo’n ‘beweegrijk’ leven leiden te bieden heeft. Ook de  QR-codes op het traject helpen bij de oefeningen. Na de wandeling blijven die codes nog een paar weken hangen, zo kan je zelfstandig op een ander tijdstip de oefeningen opnieuw doen.

Bewegen is goed voor lichaam en geest

Laurent: “Onderzoek toont aan dat je dubbel zoveel beweegt na begeleiding. Bovendien heeft het project ook nog andere voordelen: je voelt je beter in je vel, je komt vaker naar buiten en je hebt meer sociaal contact”.

Nadere info over ‘gezond leven’ en ‘Bewegen op Verwijzing’ is te lezen op deze link

Met een gelijkaardig project is Laurent De Bodt ook te vinden in Gooik op zaterdag 11 september aan de Sporthal De Koornmolen en op zaterdag 18 september op de Markt in Lennik (telkens om 10u).

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 sep 2021
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief