OETINGEN - Kristof De Mooter is weg gaan voetballen in de Amp Football in Polen

C21 Css

OETINGEN - Kristof De Mooter is weg gaan voetballen in de Amp Football in Polen

Editie_colpaert_gooik_vrienden_van_mo_1__kopie_
Twee jaar geleden kreeg Kristof van de vrienden van MO nog een cheque. Foto archief MarcColpaert
 
Kristof De Mooter uit Oetingen( ook gekend als Mo) heeft door een ongeval één van zijn benen moeten laten amputeren, toch bleef deze moedige man niet bij de pakken zitten. Je kan hem deze week aan het werk zien tijdens de Amp Football in Polen. 
 
Kristof vertelt ons even zijn verhaal. "Ik heb dus een thuisongeval gehad, een muur op mijn been gekregen, waardoor ik lang heb moeten revalideren. Tijdens die revalidatie is mij gevraagd wat ik het liefste nog van sport zou doen. Voor mij was dat voetbal maar dacht dat dit zeker niet meer ging lukken. Toen hebben ze mij verteld over Amp Football en mij hiermee ook in contact gebracht.
Dit is nu ongeveer een 2 jaar geleden. Dit beviel mij zo goed waardoor ik enorm gemotiveerd was om elke 2 weken te gaan trainen. In het begin was dit enorm aanpassen want met Amp Football speel je op 1 been en met krukken. Het is ook zo dat ik rechtsvoetig was en dat ik nu dus moest leren voetballen met mijn linkerbeen. Vooral hard shotten op een bal is niet gemakkelijk omdat de timing zeer goed moet zijn.
Dan is Corona spijtig genoeg begonnen en hebben we een tijdje niets meer kunnen doen.
We hebben dus spijtig genoeg veel minder kunnen trainen voor het EK dan dat we eigenlijk nodig hebben.
Het is ook niet zo gemakkelijk om een training te organiseren omdat iedereen wel van een andere kant van het land komt dus een zaterdag is al bijna een must.
 
Normaal was het Europees kampioenschap in 2020 maar door Corona is dit verplaatst naar dit jaar.
We zitten ook spijtig genoeg met wat weinig leden waardoor we niet veel wissels gaan hebben op het EK.
Ik hoop hiermee toch wat het Amp Football te promoten in de hoop dat er toch nog mensen met een amputatie of aangeboren afwijking aan 1 van hun 2 benen, zin zouden hebben om mee te komen voetballen.
Bij keepers is dit anders. Zij hebben een amputatie of afwijking aan 1 van hun 2 armen. Vermits België geen eigen competitie en weinig leden heeft, is het moeilijk om een hoog niveau te halen. De bedoeling is dus om zeker niet laatste te eindigen :). De toplanden zoals Polen, Turkije en Engeland hebben zelf een competitie en hebben dus een heel hoger niveau. Laat ons zeggen dat we vooral voor het plezier gaan ;).Om te oefenen hebben we dus tegen G-ploegen moeten spelen wat het niet altijd even gemakkelijk maakt, vermits zij hun 2 benen nog hebben."

Wij hopen dat Kristof het goed doet daar in Polen samen met zijn ploegmakkers en duimen voor hen op tal van sportieve wedstrijden en dat ze maar ne mooie beker mee naar huis brengen. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 sep 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 10 aug 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief