OETINGEN - De vzw JAO legt de eerste steen op zaterdag 18 september

C21 Css

OETINGEN - De vzw JAO legt de eerste steen op zaterdag 18 september

Editie_gooik_eerste_steen_2__kopie_
Sonia en Michel onthullen de eerste steen. - Foto Marc Colpaert
 
Editie_gooik_eerste_steen_1__kopie_
De G-Bloezers zorgden voor de muzikale ondersteuning. - Foto Marc Colpaert
 
Misschien hebben jullie het al gezien, een deel van de Kleuterschool is afgebroken, en daar is een goeie reden voor. De aannemer van de gemeente doet deze werken zodat er een werfweg naar een perceel kan aangelegd worden. Tegen midden september kan onze aannemer Phenix NV beginnen aan de ruwbouw van de nieuwe jeugdlokalen van de scouts! En dan was het tijd voor de eerste steen, geschonken door Willy Decoster! Een heuglijk moment waar reeds jarenlang door heel veel vrijwilligers van vzw JAO en ODO naartoe gewerkt wordt.
 
 
 
In het centrum van Oetingen was het een plechtig moment want het was tijd voor de eerste steenlegging voor het nieuwe gebouw van de scouts van Oetingen. Dit was meer dan nodig, want de oude lokalen waren echt niet meer van deze tijd. Ze hopen tegen 2023 een nieuw gebouw te hebben ter hoogte van het voetbalveld. De Oetingse scouts hebben vandaag meer dan 125 leden en dit verdeeld over vier afdelingen.   Bijna 10 jaar geleden werden reeds plannen gemaakt voor een nieuwbouw. Daarvoor werd ondermeer het Oetings Dorps Overleg(ODO) opgericht, dat zijn mensen met een hart voor de inwoners en in het bijzonder de jeugd. Wie achter dit idee zat om de ODO op te richten was de huidige OCMW-voorzitter Jan Depester uit Oetingen. Er werd tevens 7 jaar geleden de vzw JAO opgericht.
 
Eerste schepen Simon De Boeck, wenste hen heel veel succes op deze zeg maar plechtige dag, de eerste steenlegging in Oetingen: " Ze zeggen soms, ja de jeugd van tegenwoordig is niet meer wat ze geweest is, maar hier in Oetingen is het goed in orde, ook vanuit het gemeentehuis  hebben wij veel respect voor de mensen en jongeren en voor wat ze allemaal doen." Hugo Thienpont(ODO) vult aan. "Ongeveer 8 jaar geleden kwam Jan Depester met het idee om een vereniging op te richten voor de jeugd van Oetingen, want het bruisend leven mocht niet verloren gaan. Dus was ODO een feit.  Eerste opdracht  was het bouwen van een nieuw lokaal voor de scouts, ODO zorgde voor de nodige ondersteuning. Ik kan mij dan ook voor ODO geen mooier moment inbeelden, dan vandaag deze eerste steenlegging, dat de jeugd hier veel plezier aan mag beleven.". "Het is alsof we voor de eerste keer een olympische marathon aan het lopen zijn. Het is niet simpel maar we geraken er wel", valt Geert Stevens van JAO in.
 De prijs voor het gebouw is door de jaren gestegen naar 780.000 euro, momenteel hebben ze 199.000 euro in kas, qua renteloze leningen is dit 119.000 euro, de gemeente geeft een subsidie van 50.000 en van Europa krijgen we ook nog 250.000 euro, maar wij hebben nog steeds 123.000 euro te kort voor ons gebouw. Dit moet nog opgehaald worden via allerlei acties zoals het verkopen van treden van het gebouw. Momenteel kan iedereen die dat wenst nog een trede kopen om voor een bedrag van 150 euro, dan wordt er een naamplaatje geplaatst op een trede, er zijn nog 17 treden beschikbaar, dus wie nog een persoonlijke naamplaatje wilt moet zich haasten. Ook via crouwfunding willen we geld binnenhalen bij het grote publiek", besluit  Steven.
 
Begin 2023 hopen ze dat het gebouw er staat. En dan was het tijd om de eerste steen te onthullen, het was trouwens Willy Decoster van de firma natuursteen Decoster, die zorgde voor deze eerste steen. Vanaf nu kunnen de verschillende verenigingen van start gaan met de belangrijkste opdracht nog minstens 123.000 euro te vinden.
 
Hoe kunt u helpen?
 
Bij stortingen van minstens 40 euro het mag gerust wat hoger zijn, fluistert mij iemand in het oor, en dit op de rekening nummer BE55 4096 5041 4144 van Scouts en Gidsen Vlaanderen, met de mededeling "GIFT FAG 5-393 BOUW LOKALEN OETINGEN", krijg je een fiscaal attest waarmee je 45% van je gift recupereert via je belastingsaangifte.
 
Daarnaast heeft en dit wegens het groot succes de Algemene Vergadering van de vzw JAO beslist het totale bedrag van de Renteloze Obligatielening te verhogen van 100.000 naar 140.000 euro.  In dit artikel kon u al lezen dat ze al 119.000 euro opgehaald hebben, dan wordt het snel duidelijk dat er dus nog voor in totaal 21.000 euro kan ingetekend worden! Meer info kan je vinden via: https://mailchi.mp/5f62610f3e6b/renteloze-obligatielening
 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 sep 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 10 aug 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief