HERNE - Fanfare Sint-Pieters-Herleving en Crescendo beginnen aan een nieuw hoofdstuk

C21

HERNE - Fanfare Sint-Pieters-Herleving en Crescendo beginnen aan een nieuw hoofdstuk

Fanfare_nieuw_hoofdstuk_1
HERNE - Fanfare Sint-Pieters-Herleving en Crescendo beginnen aan een nieuw hoofdstuk - © Deschuyffeleer
 

Corona legde ook de werking van de Koninklijke Fanfare Sint-Pieters-Herleving en haar jeugdensemble SPH Crescendo maandenlang aan banden. Alleen dankzij allerhande doorgaans kleine initiatieven hield ook die muziekvereniging het hoofd boven water. Eindelijk is het moment aangebroken om er terug tegen aan te gaan en een nieuw hoofdstuk aan te snijden.

Sinds vorige week kunnen en mogen de muzikanten opnieuw oefenen en repeteren in hun vertrouwd lokaal, de polyvalente zaal in Sint-Pieters-Kapelle. Meteen ook voor Sint-Pieters-Herleving  en de jeugdwerking Crescendo het startsein om nieuw muzikaal bloed binnen te halen en iedereen, jong en minderjong, terug te verwelkomen.

SPH Crescendo

In samenwerking met de Academie Muziek Woord Dans Gooik wordt een tandje bijgestoken om jonge muzikanten in spé nog sneller, nog beter en nog doeltreffender te laten proeven van het plezier samen te musiceren en zo hun motivatie voor zowel het muziekonderwijs als het verenigingsleven op te voeren. Voor de leerlingen - vanaf de derde graad - ingeschreven in de afdeling Muziek bij de Academie vormen de muzikale oefen- en repetitiesessies bij Crescendo een volwaardig alternatief voor de lessen ‘Groepsmusiceren’. Vanaf 10 september kunnen nieuwe leden dan ook wekelijks aansluiten bij het jeugdorkest. Elke vrijdag van 18u45 tot 19u45 spelen zij dan populaire en klassieke stukjes.  

Naast die muzikale beleving valt er bij Crescendo overigens nog heel wat meer te beleven. Schaatsen, een weekendje weg en een uitstap naar een trampolinepark zijn slechts een greep uit het aanbod.

Sint-Pieters-Herleving

Van zodra de regels het enigszins toelieten kwamen de fanfaremuzikanten maar al te graag terug naar de repetities. En ook nieuwe muzikanten kwamen zich spontaan aanmelden met de vraag of ze  mochten aansluiten omdat ze het muzikaal en sociaal contact zo hard gemist hadden. Maar nog meer versterking is zeker nog welkom. Zó kunnen gevorderde muzikanten aansluiten bij  de repetities die doorgaan in Sint-Pieters-Kapelle in of rond de polyvalente zaal iedere vrijdag telkens van 20 tot 22u. Als lid van de fanfare kunnen ze dan mee genieten van allerhande concerten en muzikale en niet-muzikale randactiviteiten die ook van tijd tot tijd buiten de landsgrenzen hun beslag krijgen.

Onder voorbehoud van de evolutie van de coronamaatregelen gooien Sint-Pieters-Herleving en Crescendo eind oktober begin november de deuren open voor een opendeurrepetitie. Iedereen die een kijkje wil nemen of vrijblijvend éénmalig mee wil repeteren is hierbij dan van harte uitgenodigd.

Nadere informatie is te lezen op deze facebookpagina 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 sep 2021
Deschuyffeleer Godelieve
Deschuyffeleer Godelieve
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief