GOOIK - Volgens GROEN Gooik gaat het niet de juiste kant op met de gemeente

C21

GOOIK - Volgens GROEN Gooik gaat het niet de juiste kant op met de gemeente

Editie_gooik_groen_2__kopie_
Enkele leden van Groen met achter hun de gebouwen die zouden worden afgebroken.- Foto Marc Colpaert
 
Groen Gooik nodigde de pers uit op maandag 11 oktober aan de kerk van Kester. Dit om nog maar eens aan te kaarten, dat het niet de juiste kant op gaat met de gemeente. Blijkbaar hebben projectontwikkelaars steeds meer hun oog laten vallen op deze mooie parel van het Pajottenland en staan er verschillende woonprojecten op stapel van tien tot soms twintig wooneenheden, een landelijke gemeente gewoon onwaardig.
 
Er staan heel wat bouwprojecten op stapel in Kester waar Groen vragen over heeft. In het centrum wil een ontwikkelaar de oude hoeve Leheuwe en de twee aangrenzende grote woningen slopen voor de bouw van dertien appartementen, twee winkels en zeven woningen. Dat is een aanfluiting van de richtlijnen van de gemeente. Er wordt onder andere meer dan 50 meter weg van de straat gebouwd. Groen vraagt om de typische hoeve en de oude woningen op te nemen op de lijst van historisch waardevol erfgoed.
 
Er zijn ook andere bouwprojecten in Kester waar Groen vragen over heeft. In de Langestraat is er een vergunning afgeleverd om een eengezinswoning te slopen en het bouwperceel te verkavelen voor twee woningen, hoewel dit volgens de eigen gemeentelijke richtlijnen niet kan hier. En voor het grote project voor sociale woningen Nieuwe Joen in Kester zal een groot stuk vallei bebouwd worden. Groen vraagt meer sociale woningen, maar de gemeente gaat voorbij aan het belang van natuur en waterberging door nieuwe open ruimte te bebouwen als gemakkelijkheidsoplossing.
 

Groen herhaalt daarom de het voorstel om ook in Gooik een bouwpauze voor appartementen en verkavelingen door te voeren, zoals in onze buurgemeenten. Het gemeentebestuur beweert dat dit niet nodig is in onze gemeente, maar de feiten bewijzen het anders. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 okt 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief