GOOIK - Ga wandelen via Natuurpunt en Radio 2

C21

GOOIK - Ga wandelen via Natuurpunt en Radio 2

Tentoon_120__kopie_
Genieten van de Kesterheide.- Foto Marc Colpaert
 
Natuurpunt sloeg de handen in elkaar met Radio 2 en stippelde in 15 bossen in Vlaanderen gezellige natuurwandelingen uit. Vanaf zaterdag 30 oktober kan je ter plaatse de QR-codes scannen en de wandeling maken met telkens 5 luisterstops. Wandelingen voor groot en klein, waar je gegarandeerd iets van zal bijleren. 
 
De Kesterheide in Gooik is een van de 15 geselecteerde natuurgebieden. De luisterwandeling langs de Kesterheide start aan plattelandscentrum Paddenbroek in Gooik (Paddenbroekstraat 12). De wandeling van 8 km is te volgen met een gratis wandelkaartje, ter beschikking in de verdeelbox bij het startbord aan de parking, en via de bewegwijzering met rode symbolen. Je stijgt van 50 meter boven de zeespiegel tot hogere sferen, op 112 meter! 
 
Op 2 van de 5 luisterhaltes geeft Alwin Loeckx als vrijwilliger van Natuurpunt Gooik je lokale info. Wie was de IJzeren Man? Hoe zorgt Natuurpunt samen met Romeinen en Kelten voor meer heide en brem? En waarom zwemmen er garnalen en krabbetjes op de bosbodem van Kesterheide?
 
Na de wandeling kan je een Tongsneyder heidebier drinken in het wandel- en fietscafé van Paddenbroek. Voor elke consumptie is er ook een bijdrage aan Natuurpunt voor de Kesterheide en aan Paddenbroek voor de educatieve scholenwerking.
 

https://radio2.be/artikels/radio-2-natuurweekend-ontdek-de-bossen-in-je-buurt 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 okt 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief