GOOIK - Een nieuwe burgemeester en nieuwe bevoegdheden in het schepencollege

C21 Css

GOOIK - Een nieuwe burgemeester en nieuwe bevoegdheden in het schepencollege

Gg_simon_1
Simon is de nieuwe burgemeester van Gooik.- Ingezonden foto
 
Maandag 10 januari legde de 40-jarige Simon De Boeck de eed af als nieuwe burgemeester van Gooik. Dat gebeurde om 14 u in het provinciehuis in Leuven, in de handen van provinciegouverneur Jan Spooren. Na 15 jaar ervaring als eerste schepen, architect en raadgever op een ministerieel kabinet, legt Simon zich vanaf vandaag 100% voltijds toe op de gemeente. 
Onze Parel van het Pajottenland verdient een voluit geëngageerde burgemeester. Bovendien hoopt hij zo een gezonde balans te kunnen vinden in het gezinsleven met echtgenote Anne en drie kinderen Elisa (13), Paulien (10) en Jan Klaas (8). 
 
Schepencollege en bevoegdheden
In het Gooikse schepencollege wordt Simon opgevolgd door Herman Anthoons. Herman was voordien al vele jaren schepen uit deelgemeente Oetingen. Hij komt nu dus opnieuw en met veel ervaring de ploeg versterken. 
De bevoegdheidsverdeling tussen de schepenen wijzigt niet zo gigantisch. Elke schepen zet in de eerste plaats graag het werk van de voorbije drie jaar verder!
Simon De Boeck (CD&V) zal ook als burgemeester blijven werken aan Openbare werken en Mobiliteit. Met een focus op vernieuwde dorpskernen, groene begraafplaatsen en de uitvoering van het fietsplan. Simon neemt als voormalig architect ook Ruimtelijke Ordening op, net als Politie, Vlaams karakter, Financiën en Intergemeentelijke samenwerking.
 
Gunther De Wilde (CD&V) wordt opnieuw eerste schepen. Als ondernemer pur sang is hij de geknipte persoon om de Lokale economie te leiden. Daarnaast focust hij op Interne werking & dienstverlening, Communicatie, Digitalisering en Buurtwerking.
 
Christa Dermez (CD&V) blijft attent bevoegd voor Onderwijs en Kunstonderwijs. Als voorzitster van Paddenbroek ziet zij nog groeikansen voor Toerisme & recreatie in Gooik en het Pajottenland. Tot slot ontfermt zij zich voortaan met veel enthousiasme over Jeugd en Gezin. 
 
Jan Depester (CD&V) blijft onze vaste baken in de weer voor Welzijn en Voorzitter van het Bijzonder Comité Sociale Dienst. Hij blijft daarnaast onze man voor Cultuur, Verenigingsleven, Senioren, Gelijke kansen, Integratie, Sociale zaken, Noord-Zuid en Armoedebestrijding. Met Burgerlijke stand engageert Jan zich om de huwelijken te voltrekken.
 
Herman Anthoons (CD&V) zal voornamelijk de sterk aan belang winnende omgevingsdomeinen op zich nemen: Milieu & natuur, Energie & klimaat, Landbouw, Duurzaamheid en Dierenwelzijn. Een cruciale rol, want deze domeinen liggen meer en meer mensen heel nauw aan het hart. Zeker in een plattelandsgemeente als de onze wordt dat een hele uitdaging.
 
 
 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 jan 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 10 aug 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief