GOOIK - Een nieuwe website als middel tegen de bouwwoede in het Pajottenland

C21

GOOIK - Een nieuwe website als middel tegen de bouwwoede in het Pajottenland

Editie_gooik_groen_2__kopie_
Alwin(rechts) met enkele andere leden van Groen tijdens een vorige actie. Foto Marc Colpaert
 
Alwin Loeckx van Groen maakte ons attent op het feit dat er een bijzondere nieuwe website gelanceerd werd namelijk: www.gooikopdeschop.be. Inwoners verenigen zich om de bouwwoede aan te klagen en komen op voor behoud van onze landelijke dorpen door consequenter bezwaren in te dienen. "Vanuit Groen zijn we niet rechtstreeks bij betrokken bij deze website, maar we steunen dit van ganser harte. "
 
We volgen ook de bezwaren die circuleren tegen afbraak van een mooie open woning in Gooikeveld 4 voor bouw van 5 rijhuizen (http://www.gooikopdeschop.be/gooikeveldstraat-4.html) en zullen formeel bezwaar indienen via het omgevingsloket. 
 
"Onze dorpen worden aan snel tempo helemaal volgebouwd zonder veel groen. De burger heeft het gevoel er niets tegen te kunnen doen, maar niets is minder waar want iedereen kan gemakkelijk en gratis bezwaren indienen. Deze nieuwe website met alle projecten in de steigers geeft aan hoe je makkelijk en anoniem bezwaar kan indienen om samen aan de alarmbel te trekken", aldus Alwin.
 

Het lijkt inderdaad alsof heel Gooik op de schop moet. Daarom pleiten we vanuit Groen Gooik al een tijdje voor een bouwpauze van 2 jaar voor appartementen en verkavelingen. Zo komt er tijd om eerst een heldere bouwvisie op te stellen met inwoners en dit juridisch vast te leggen (ruimtelijk uitvoeringsplan). De gemeente vindt dit blijkbaar niet nodig, maar de praktijk bewijst het tegendeel met heel regelmatig bouwaanvragen die buiten proportie zijn of op ongeschikte locaties. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 mrt 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

PenZine | 26 mrt 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 21 mrt 2024

archief