GOOIK - Nu ook een groepsaankoop voor laadpalen in Gooik

C21

GOOIK - Nu ook een groepsaankoop voor laadpalen in Gooik

Editie_gooik_gemeentehuis_5__kopie_
Foto Marc Colpaert
 
De gemeente Gooik tekende in op de groepsaankoop ‘laadpalen voor particulieren en bedrijven’ van Haviland. Zo hoopt de gemeente het aantal laadpalen fors te laten stijgen. Want tegen 2030 wil Vlaanderen meer dan 20 keer zoveel laadpalen als er nu zijn.
 
“In Gooik hebben we sinds 2016 al laadpalen aan het gemeentehuis en aan de parkeerstrip ‘Plosj’. Maar we merken ook meer en meer interesse bij particulieren en bedrijven. Daarom geven we onze inwoners graag de kans om deel te nemen aan de ‘groepsaankoop laadpalen van Haviland’ ”, vertelt Simon De Boeck, burgemeester en bevoegd voor Mobiliteit. “Inwoners kunnen dan een laadpaal voor thuis of voor op het bedrijfsterrein aan een voordelige prijs aankopen. Laden aan een eigen laadpaal is goedkoper dan aan een publieke laadpaal.”
“Als duurzame gemeente, die werk maakt van de SDG-doelstellingen, juichen we groene, elektrische wagens natuurlijk toe”, zegt Herman Anthoons, schepen van Energie, Klimaat en Duurzaamheid. “We hopen dan ook dat we inwoners en bedrijven over de streep kunnen trekken om een laadpaal aan te kopen. Elektrische wagens zijn de toekomst omdat ze minder CO2 uitstoten. Bij deze groepsaankoop kan iedereen bovendien mee beslissen over de voorwaarden waar de laadpalen moeten aan voldoen en welke eisen gesteld worden aan de leverancier(s).”
 
Gunther De Wilde, schepen van Lokale Economie, roept Gooikse bedrijven op om deel te nemen aan de groepsaankoop en zich kandidaat te stellen als leverancier. “Voor bedrijven kan een laadpaal een meerwaarde zijn, zowel voor het eigen personeel als voor bezoekers. Door de groepsaankoop willen we bedrijven helpen met de omschakeling naar een groener wagenpark. Gooikse bedrijven die laadpalen leveren, kunnen zich kandidaat stellen als leverancier.”

  

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 mrt 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 16 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief