GOOIK - De vernieuwde parochiezalen Edele-Brabant geopend

C21

GOOIK - De vernieuwde parochiezalen Edele-Brabant geopend

Editie_gooik_edele_brabant_2__kopie_
Elisabeth, coƶrdinator Stephane, Liesbeth en Jean-Pierre leden van de Projectgroep in de nieuwe zaal.- Foto Marc Colpaert
 
Editie_gooik_edele_brabant_1__kopie_
De buitengevel werd ook vernieuwd.- Foto Marc Colpaert
 
Editie_gooik_edele_brabant_3__kopie_
Een gedeeltelijk vernieuwde keuken.- foto Marc Colpaert
 
Editie_gooik_edele_brabant_4__kopie_
Het kunstwerk van de Gooikse kunstenaar Bart Jacobs is er nog steeds.- Foto Marc Colaert
 
Op zaterdag was iedereen van harte welkom tijdens de opendeur van de vernieuwde parochiezalen “Edele Brabant “ in Strijland Gooik. "Eindelijk is het zover niettegenstaande we het vorig jaar in december hebben moeten annuleren wegens de zoveelste coronagolf en de ons opgelegde maatregelen. Onze parochiezalen waren dringend aan renovatie toe. Onder impuls van de stuurgroep zijn we gestart met het opstellen van het “ toekomstplan Strijland 2O2O “ !", vertelde Stephane Seghers, Coördinator van de Projectgroep 
 
En Stephane vertelt verder: Het heeft een aantal jaren geduurd vooraleer we tot een evenwichtig en financieel haalbaar toekomstplan gekomen zijn. Dit plan heeft een lange participatie doorlopen. Alle voorstellen werden gewikt en gewogen. Met alle opmerkingen werd zo goed als mogelijk rekening gehouden. Vandaag zijn we fier op het behaalde resultaat.
 
Het toekomstplan Strijland 2020 is een totaal project. Met dit totaal project hebben we de parochiezalen diepgaand gerenoveerd, willen we de - vroegere - kerk laten uitgroeien tot culturele ontmoetingsplaats voor Groot Gooik, komt er een aparte parking weg van de speelterreinen en worden de terreinen verder uitgebreid met het aanleggen van een speelbos. 
Dit project zal veel mensen samenbrengen en waar mensen samen komen, leven de dorpen! 
De toegewezen subsidies dienden specifiek voor de renovatie van de zalen “ Edele Brabant “ waarvoor we de Gedeputeerde voor plattelandsbeleid zeer dankbaar zijn. 
 
Met het renoveren van onze parochiezalen hebben we de volgende doelstellingen willen bereiken: De infrastructuur van onze zalen verbouwen/verbeteren opdat deze actief zouden bijdragen tot het behoud en de ontwikkeling van het Strijlandse gemeenschapsleven. De verenigingen de kans geven om samen te komen, te vergaderen, cursussen op te zetten, opdat het dynamisch gemeenschapsleven wordt aangewakkerd en verder ontwikkeld. De bestaande gebouwen innoveren naar een modern concept en toegankelijk maken voor iedereen, ook voor minder-validen. De bestaande gebouwen energiezuiniger, onderhoudsvriendelijker, veiliger en milieuvriendelijker maken conform de normen. De buitenstructuur van de gebouwen aanpassen en verfraaien met aandacht voor de omgeving en de toekomstplannen om het Cultuur Centrum te zijn voor de gemeente Gooik. 
 
Een oprechte dank is hier op zijn plaats voor zovelen. 
Dank aan de Architect en alle aannemers voor het respecteren van de vooropgestelde planning van de werken. Met fierheid mogen we zeggen en, rekening houdend met de coronatijd, is dit project gerealiseerd op een goeie 8 maanden. 
 
"Dank aan het gemeentebestuur van Gooik. Steeds konden we beroep doen op jullie diensten. Dank ook voor de aangeboden receptie deze avond. Als slot, maar niet in het minst, wil ik de stuurgroep, de parochieploeg en in het bijzonder Jean Pierre Roosens vermelden die zich uren, dagen en maanden belangeloos heeft ingezet bij het realiseren van dit mooie project", besluit 
Stephane Seghers, Coördinator Projectgroep.
 
De zaal heeft plaats voor 350 mensen en kan gehuurd worden, parochiale verenigingen kunnen op een vermindering rekening van het huurgeld. De boekingen lopen ondertussen goed binnen. Belangrijk detail is dat het hoogteverschil tussen de beide zalen werd weggewerkt en er een extra doorgang werd geplaatst, ook de keuken werd gedeeltelijk vernieuwd. De kosten van de vernieuwing lopen op tot meer dan 250.000 euro, gelukkig konden ze rekenen op een subsidie van 65 procent.  
 
 
 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 mrt 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

PenZine | 26 mrt 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 21 mrt 2024

archief