Vzw Mensen Helpen Mensen Pajot uit OETINGEN op oefentocht naar Waregem

C21

Vzw Mensen Helpen Mensen Pajot uit OETINGEN op oefentocht naar Waregem

Editiepajot_oetingen_waregem_foto_marcel_brisaert__6_
Zaterdagnamiddag waren de fietsers na 175 km terug in Oetingen. - Foto's Marcel Brisaert.
 
Editiepajot_oetingen_waregem_foto_marcel_brisaert__4_
 
Editiepajot_oetingen_waregem_foto_marcel_brisaert__5_
 

Naar aanleiding van de recordpoging peletonfietsen op 19 juli aanstaande vertrok vrijdagavond een delegatie van vzw Mensen Helpen Mensen Pajot voor een oefenweekend per fiets.

Deze kranige fietsers vertrokken om 17h00 op het Kerkplein in Oetingen. Bijgestaan door een 10-tal fietsers van de vzw De Okkernoot werd aan het centrum van deze organisatie het startsein gegeven van de oefentocht. De bestemming was Waregem waar de 20 deelnemers omstreeks 21h00 aankwamen. Zaterdagnamiddag waren de fietsers na 175 km terug in Oetingen, moe maar iedereen blijgezind.

Zoals men al kon vernemen wordt op zondag 19 juli in Oetingen het wereldrecord peletonfietsen georganiseerd door de vzw Mensen Helpen Mensen Pajot onder het motto "SAMEN OP DE FIETS" Samen met wielerclub Jong Maar Moedig en WTC De Bikeslippers uit Oetingen wordt er deze zondag een groots fietsproject op poten gezet.

Het project bestaat uit 3 delen, enerzijds een 9-daagse fietstocht en anderzijds wordt er op de slotdag van de 9 daagse een poging gedaan om het wereldrecord fietsen in peloton te verbreken.

In afwachting van deze recordpoging worden er in Oetingen 2 begeleide fietstochten georganiseerd. Een tocht van 50 km aan een gemiddelde van 22 km/uur, dit voor de minder geoefende fietser en eentje van 75 km aan een gemiddelde van 28 km/uur. Deze tochten worden aangevoerd door bekende vedetten uit de sportwereld. Roger De Vlaeminck Lucien Van Impe, Marc Herremans en hoogst waarschijnlijk Johan Musseeuw zijn reeds een certitude. Inschrijving van 9h00 en start om 10h30 stipt op het Kerkplein in Oetingen.

Het hoofddoel van het project is de vzw De Okkernoot een centrum voor personen met autisme, die een wachtlijst heeft van min 80personen, die een stuk grond met bouwvergunning hebben maar niet voldoende middelen om de bouw te financieren.

Meter en peter zijn actrice Patsy Vandermeeren en Jurgen Roelandts Belgisch Kampioen wielrennen bij de profs.

Meer info:

www.mhm-pajot.be

www.jongmaarmoedig.eu

http://bikeslippers.skynetblogs.be .

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 jun 2009
Marcel Brisaert
Marcel Brisaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 08 dec 2023
Marc Colpaert | 06 dec 2023
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief