GOOIK en Altenberge hangen regenboogvlag uit op Internationale Dag Tegen Holebifobie, Transfobie en Interseksefobie !

C21 Css

GOOIK en Altenberge hangen regenboogvlag uit op Internationale Dag Tegen Holebifobie, Transfobie en Interseksefobie !

A_gemeentehuis_gooik
ingezonden foto
 
Op dinsdag 17 mei (Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie) wappert de regenboogvlag aan verschillende gemeentelijke gebouwen in Gooik en in zustergemeente Altenberge. Zo tonen beide gemeenten zich solidair in de strijd tegen holebi- en transfobie. “We vinden het als lokaal bestuur belangrijk om onze steun aan de LGBTQI+-gemeenschap te uiten en de rechten van LGBTQI+-personen onder de aandacht te brengen”,
zegt burgemeester Simon De Boeck. De regenboogvlag hangt uit aan het gemeentehuis, De Cam en het Sociaal Huis.Ook in onze zustergemeente Altenberge hangt de vlag, net zoals vorig jaar, te wapperen.”
 
Aandacht voor het holebi, trans(gender)- en interseksethema
 

“Het hele jaar door besteden we aandacht aan holebi en transgender: in onze vacatures zetten we duidelijk dat iedereen welkom is, we maken de gemeentelijke infrastructuur genderneutraal, op onze gemeentelijke website vermelden we holebi- en transgenderorganisaties. Deze week is er in de bibliotheek ook extra aandacht voor thema, want boeken die het thema belichten, worden in de kijker gezet. Zo tonen we dat we dat Gooik en Altenberge solidaire plaatsen in onze samenleving zijn, waar iedereen zichzelf kan zijn”, aldus De Boeck. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 mei 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 28 jun 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 23 jun 2022

archief