GOOIK - Nu ook een regenboogzebrapad in het centrum van Gooik

C21 Css

GOOIK - Nu ook een regenboogzebrapad in het centrum van Gooik

A_zebra_gooik_2
Burgemeester Simon en schepen Dermez op het nieuwe zebrapad.- Ingezonden foto
 

Elke Gooikse school heeft, sinds vandaag, een regenboogzebrapad voor de schoolpoort.

Deze zebrapaden zorgen voor extra kleur, maar brengen ook een belangrijke boodschap naar de Gooikse leerlingen. Christa Dermez, Schepen van Jeugd en Onderwijs: “We vinden het heel belangrijk dat elke inwoner zichzelf kan zijn. Deze zebrapaden willen dat benadrukken.
 
Door de regenboogzebrapaden aan de Gooikse scholen te plaatsen, kan er ook in de school met het thema verdraagzaamheid aan de slag gegaan worden. Respect hebben voor elkaar, jezelf kunnen zijn, niet pesten, zijn dé boodschappen achter de kleurrijke regenboogzebrapaden, die wij als lokaal bestuur en vanuit de scholen willen benadrukken. Daarom krijgt elke school bij de start van het nieuwe schooljaar ook nog een regenboogbank, een soort van “vriendenbank” om bij te praten. Want jong geleerd is oud gedaan en zo tonen we meteen dat iedereen welkom is in Gooik.”
 
Simon De Boeck, burgemeester: “Het regenboogzebrapad bestaat uit witte strepen, afgewisseld met gekleurde strepen. Het is een officieel zebrapad, dus voetgangers moeten het gebruiken om de straat over te steken als ze zich binnen de 30 meter bevinden en bestuurders moeten er voorrang geven.”
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 jun 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 15 aug 2022
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 10 aug 2022

archief