OETINGEN - Organisatoren zoeken nog helpende handen voor de nationale eventingwedstrijd

C21 Css

OETINGEN - Organisatoren zoeken nog helpende handen voor de nationale eventingwedstrijd

20220603_095507__kopie_
Repro Marc Colpaert
 
Na 2 jaar Covid-perikelen, staat er dit jaar opnieuw een Nationale Eventingwedstrijd Jumping, Dressuur en Cross Country op het programma. Dit gaat door op 25 en 26 juni in Oetingen. Met de warme steun van het Fotonica Innovatie Centrum VUB Gooik en verscheidene andere sponsors, en met de komst van 250- 350 amazones en ruiters, belooft het weer een groots evenement worden. Er zijn wel nog veel helpende handen nodig. 
Deze wedstrijd telt mee als selectiewedstrijd voor het Wereldkampioenschap voor Jonge paarden. We mogen dan ook verschillende van onze internationale en Olympische topruiters zoals Karin Donkers, Lara de Liedekerke, Virginie Coulier, Giel Vanhouche, Steve van Winkel verwachten. Het parcours ligt in het heuvelachtige Oetingen, Gooik, Parel van het Pajottenland, en wordt uitgetekend en opgebouwd door Dirk Lison, zelf ook nog steeds een gepassioneerd wedstrijdruiter, samen met zijn neef Jelle. Hun vader en grootvader, Frans Lison (+ 2020) , was de man die in 1978 de eerste Paardencross in Vollezele organiseerde. Zijn werk wordt nog steeds voortgezet. 
Het publiek kan die dagen van heel dichtbij zien hoe paard en ruiter door veld en bos galopperen en een twintigtal  mooie en natuurlijke hindernissen nemen. Iedereen mag – mits het volgen van de veiligheidsregels-  het parcours op en zo een mooie wandeling maken van een drietal kilometer, en dit  op plaatsen waar de rest van het jaar alleen reetjes, fazanten en roofvogels komen. Zo kan men van zeer nabij de paarden in het water zien springen of … toekijken hoe ze twijfelend wat koudwatervrees vertonen. 
Er wordt gezorgd voor een hapje en een drankje, een ijsje, een pintje. Iedereen is welkom! Er zijn veel helpende handen nodig om dit in goede banen te leiden, wie hieraan wil meehelpen, graag contact opnemen met Dirk (0475 581 432)  of Veerle (0473 620 238). 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 jun 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 15 aug 2022
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 10 aug 2022

archief