GOOIK - De eerste Burenbabbel ging door bij Willy en Jeannine in de Terlostraat

C21 Css

GOOIK - De eerste Burenbabbel ging door bij Willy en Jeannine in de Terlostraat

Editie_gooik_gemeentehuis_2__kopie_
Foto Marc Colpaert
 
De eerste Burenbabbel ging door eind juni bij Willy en Jeannine Goosens, in de Terlostraat in Gooik. Later deze zomer zullen nog andere BurenBabbelBanken bij andere zieken in Gooik, Leerbeek en Strijland worden geplaatst. Dit is een initiatief van Samana Gooik een project uitgewerkt rond de BurenBabbelBank.  Ze doen dit samen met Samana Strijland en Samana Leerbeek.
 
 
In het kader van het Buurtbudget 2022 van de gemeente Gooik heeft Samana Gooik een project uitgewerkt rond de BurenBabbelBank.  Ze doen dit samen met Samana Strijland en Samana Leerbeek. Samana is een vereniging die als voornaamste activiteit regelmatig op bezoek gaat bij chronisch zieken en mensen die dreigen te vereenzamen. Bovendien brengen ze de beter mobiele zieken samen op een ontmoetingsdag. Aangezien deze laatste groep mensen meer en meer beperkt is, werd gezocht naar een actie waarbij ook minder mobiele zieken in gesprek kunnen gaan met buren en vrienden, zonder zich te hoeven verplaatsen.
 

Het buurtbudget van de gemeente Gooik kan jaarlijks aangevraagd worden voor een initiatief dat buurtversterkend werkt. In dit kader heeft Samana Gooik een project uitgewerkt rond mobiele banken die op een wisselende locatie, op verzoek van hun leden bij hen in de (voor)tuin worden geplaatst. In overleg worden buren uitgenodigd om op een afgesproken tijdstip, bij goed weer, samen te komen voor een gezellige babbel met een glaasje en een koekje, zoals in de goede oude tijd. "Dit initiatief loopt voor onbepaalde tijd en kan dus ook de komende jaren verder gezet worden. Samana hoopt op deze manier mensen die zelden aan het gemeenschapsleven kunnen deelnemen, toch wat gezelligheid en warmte te bezorgen", aldus Jo Baert van Samana Gooik, ook namens Samana Strijland en Leerbeek 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 jul 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief