GOOIK - Gooikse scholenveldloop voor het goede doel op vrijdag 23 september

C21

GOOIK - Gooikse scholenveldloop voor het goede doel op vrijdag 23 september

Editiepajot_gooik_lopen
Illustratiebeeld van enkele jaren terug.- Foto Marc colpaert
 
 De leerlingen van de Gooikse lagere scholen lopen op vrijdag 23 september (voormiddag) de scholenloop op de atletiekpiste aan Gemeentelijk Sportcentrum Koornmolen. Deze scholenloop is een initiatief van Moev en Sport Vlaanderen, in samenwerking met gemeente Gooik en AC Pajottenland vzw.
 
Gunther De Wilde, schepen van Sport, zal alvast supporteren: “Met deze scholenloop, geven we het startschot van een sportief schooljaar. Bovendien lopen de leerlingen voor een goed doel. Dit jaar werd er gekozen voor revalidatiecentrum Inkendaal. Met de opbrengst kunnen er aangepaste sporttoestellen voor mensen met zware letsels aangekocht worden. Het andere deel zal gebruikt worden voor de aankoop van sportmateriaal voor de Gooikse jeugd.Dit jaar is er ook een Masterrun voor (groot)ouders, leerkrachten, … Ook zij kunnen rondjes lopen voor deze goede doelen. Na de scholenloop zal het ingezamelde bedrag bekend gemaakt worden.” De scholenloop kent al een lange traditie in Gooik. Alle Gooikse scholen zijn jaarlijks trouw op post. “Dit initiatief is ook een mooi voorbeeld van hoe we onze gemeente gezond en duurzaam houden.

Als Gezonde Gemeente promoten we het bewegen en als duurzame gemeente zetten we met deze loop in op SDG 3, Goede Gezondheid en Welzijn en op SDG 6, Schoon Water en Sanitair, want we verwennen de lopers met heerlijk kraantjeswater uit de watertap van de Watergroep. Uiteraard rekenen we ook op de aanwezigheid van enthousiaste supporters, aldus De Wilde.” 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 sep 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 05 okt 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 27 sep 2022

archief